Инцидентът е станал във вторник, 9 декември, между 7.30 и 8.00 часа, на кръстовището на бул. "Арсеналски" и ул. "Богатица". По първоначални данни автомобил, най-вероятно джип, тъмен на цвят, е блъснал съдията от Върховния административен съд, който пресичал "зебрата".

Свидетелите на инцидента могат да дадат повече информация за видяното в най-близкото районно управление, на тел. 112 или тел. 02/ 9820907, съобщиха от пресцентър на МВР.

Поради липсата на камери в района, катастрофата не е заснета. По ирония на съдбата Панов беше съдията, който отмени електронните фишове от камерите от КАТ.

След инцидента се появиха съмнения, че той не е случаен, тъй като Панов беше един от двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд и след случилото се отказа. От МВР заявиха, че засега нямат данни за умишлени действия, но уточниха, че се прави експертиза на колата, взета под наем от руски гражданин, с която Панов е откаран в болница.

По последни данни обаче, магистратът е пресякъл неправилно - изскочил внезапно на платното и така бил ударен, съобщиха изтоници от полицията.  

Панов е все по-добре. Надявам се той да преосмисли решението си”, коментира пред Нова телевизия членът на Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, след като конкурсът беше прекратен заради отказа Панов да участва.  

По повод побоя на съдебния помощник Тодор Тодоров, който съвпадна с инцидента с Панов, Узунов заяви, че той е в тежко състояние и през цялото време говори за маски и бухалки.

Можем само да гадаем какви са причините за нападението срещу съдебния помощник. Факт е обаче, че и двамата работят в един орган на съдебната власт. Факт е, че Панов пострада на пешеходна пътека след инцидента с Тодоров. Все пак живеем в източните географски ширини на Европа”, коментира още членът на ВСС.