Собствениците на всички 53 апартамента в блока претендираха за имуществени вреди в размер до 40 000 лева на жилище с мотива, че апартаментите са били в "задоволително състояние, обитаеми, обзаведени".

Ямболските административни магистрати обаче отхвърлиха исковете на първите трима като неоснователни и ги осъдиха да платят разноските по делата в размер на 1600 лева. По делото бе възложена и изслушана съдебно-техническа експертиза.

Община Ямбол започна да разрушава блок 20 на 18 септември 2010 г. заради опасността, която сградата представляваше за обитателите му. В него незаконно живееха над 150 роми. Дни преди това 11-годишната Бюлбюл бе тежко ранена, след като част от самонастанилите се в блока роми започнаха с чукове и лостове да рушат сградата в отговор на искането от общината да се изнесат.

Блокът беше съборен на 13 октомври м.г. От асансьорните шахти и мазетата бяха изринати 3615 кубика боклук. След извеждането на обитателите от опасния жилищен блок, около сто души си построиха колиби с подръчни материали и населиха близката поляна. 145 апартамента в опасното съоръжение бяха общински.