Това заяви председателят на ПГ "Обединени патриоти" и лидер на ПП "Атака" Волен Сидеров на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите в Народното събрание за сделката с ЧЕЗ.

По думите му, Корнелия Нинова още не е била в парламента през 2005 г., откогато той защитава правата на българските потребители. Предлагал е многократно да се отнемат лицензите на ЕРП-тата, но БСП са гласували против.

"Това беше решението, което щеше да ликвидира проблемите и да защити правата на три милиона потребители, както и да осигури националната сигурност",посочи Сидеров.

С намесата по продажбата на ЧЕЗ правителството излиза от заплетената ситуация, но като цяло не е добре държавата да се меси директно в пазарна сделка, на противоположното мнение е вицепремиерът Валери Симеонов.

„Ако сте един инвеститор и научите за това как и по какъв начин държавата се намесва в една сделка, няма да ви харесва. В случая е добре, защото се излиза от тази заплетена ситуация и се слага точка на един безсмислен скандал“, коментира Симеонов.

На въпрос дали чешката държава ще се съгласи на подобна сделка, Симеонов призова да се пита чешката държава.

Попитан дали е присъствал на срещата със собственика на „Инерком България“ Гинка Върбакова в Министерски съвет, Симеонов заяви:

„Отидох само колкото да видя как изглежда Гинка. Видях я за 3 минути и си излязох, защото прецених, че тази среща няма особен смисъл.