Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок направи това съобщение след среща с Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ, предаде БТА.

"Не е коректно към колегите от ГЕРБ да обявяваме публично, това винаги е предмет на преговори", каза Кънев в отговор на въпрос в кои сферите ще настояват за министерства.

"Противно на публикациите в медиите сме били скромни, не са нито осем, нито девет", посочи той и допълни, че тези информации са несъстоятелни.

Кънев каза, че програмната декларация е почти готова, а в момента се правят финални редакции.

"Вчера след седемчасова работа колегите са свършили фантастична работа и огромна част от нещата са съгласувани", посочи той.

Коалиционно споразумение ще се подпише, разбира се, след като се уточнят мнозинството, програмата и имената, отговори Кънев на репортерско питане.

Румяна Бъчварова посочи, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет. Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране.

Бъчварова каза, че обсъждат конкретни детайли. Тя допълни, че днешната им среща с Кънев е била подготвителна.

"Засега сме удовлетворени от темпа на работа", допълни тя.

В отговор на въпрос кога се очаква да приключат разговорите, Бъчварова каза, че се опитват това да стане възможно най-скоро.