Министерството на културата разпространи съобщение, че той благодари на всички, които в последните дни са изразили подкрепата си за него и за това, което той и неговият екип правят за българската култура.

"Рашидов моли хората, които в социалните мрежи организират за събота митинг в негова защита, да не правят такова публично събиране. Министърът е дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора", пише в съобщението.

Недоволството срещу министъра избухна преди дни, когато коментира, че ще даде на хориста от "Йоан Кукузел" Георги Петров 50-100 лв., за да спре да пее.
Петров се оплака, че на певците не са платени хонорари за концерта им в "Нотр Дам дьо Пари" при откриването на българската изложба в Лувъра. Той обяви, че напуска хора, но по-късно бе съобщено, че е уволнен. Напусна и негов колега.

Вчера Рашидов се извини на Петров, но отбеляза, че "понякога възнаграждението не е най-важното".

Въпреки извинението, вечерта стотици недоволни се събраха на протест #ПейWithMe пред Министерството на културата и събраха стотинки за оставка на министъра.

В социалните мрежи обаче се появи съобщение за контрапротест в негова защита. Той е насрочен за събота пред Народното събрание. Организаторите призовават "да застанем до министъра на културата, който направи за България това, което никой друг не го е правил досега".
Над 600 души са потвърдили участие.

Все още не е ясно дали те ще последват призива на Рашидов да не се събират.

За днес обаче има е насрочен нов протест срещу министъра.