Сред 12-те арестувани при операцията, наречена "Пеперудите", е и 31-годишният лидер на престъпната група, известен с прякора Пинко. 7 от задържаните са сутеньори, охрана и шофьори на проститутките. Полицията е прибрала от пътя и четири пълнолетни проституиращи жени, три – от София област и една от Пернишко.

„Намерихме тетрадки със записаните обороти от дейността на проститутките, 5000 лева накуп, 19 златни кюлчета, всяко от тях по около 5 грама. Произходът им се установява”, коментира пред “Фокус” главен инспектор Николай Николов, директор на Областната дирекция на МВР - София област. Проститутките са се отчитали на главния сутеньор, който е водил оборотите в намерените тетрадки.

Проверени са общо шест адреса в Ботевград - апартаменти и две къщи в централната част и жк "Саранск", където са открити малки количества цигари и алкохол без бандерол. На един от адресите пък е установено незаконно включване към електропреносната мрежа. Във връзка с чл. 253 от НК – пране на пари, са иззети един мотор АТВ, мотор „Хонда”, БМВ - седма серия и "Ауди А8". Издирваха се още два леки автомобила и един джип, като двете коли по-късно са били намерени в движение в Ботевград, управлявани от две лица. уточниха от МВР.

Операцията е проведена под ръководството на Софийска окръжна прокуратура. В нея е участвала и ГДБОП, тъй като е насочена срещу трафик на хора с цел сексуална експлоатация, пране на пари и други престъпления.

В края на минилата година антимафиоти от Стара Загора разбиха канал за извеждане на момичета, които да проституират в чужбина. Тогава бяха задържани мъж, жена и нейният брат, които организирали трафика на бедни и безработни жени за Италия, Швейцария и Германия.

Последна актуализация в 17,46 ч.