Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока

Жените живеят по-дълго от мъжете във всички области на страната, но най-голяма е разликата между двата пола в област Враца, а най-малка - в област Шумен

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

Коментари

Навсякъде до таблицата е в период от две години ,даже за годините преди Второто световна война. Защо е пропуснат един значително по-близък период, примерно 1965-1970,1970-1975, 1975-1980, 1980-1985, 1985-1990.Това е един перод от 25 годиниМда-а-а

Защото статията е подготвена от ДИР-ниците и не искат да се види, че през развития соц реално няма подобрение. Сега българската медицина е доста по-добре от 70-те години.

Дали се вижда, дали не се вижда... от 1960 до 1985 и 1990 почти няма промяна, около 1997 има минимум, след това е само нагоре. До пандемията, по време на която руските тролове и пропаганди съкратиха живота с 3 години. В друга ервопейска държава, освен в Русия, такъв спад няма.

България, без българите ще е РАЙ!

Ами започвай от себе си.

Когато прочетох поредната словесна диария изписана в този сайт, се почувствах много горд, че получих шанс и от съдбата да не живея в България след Банановата революция и също така да не плащам данъци (здравни и социални осигуровки) които щяха да бъдат окрадени от различните секти и псевдо икономически шарлатани които са на власт там!

За сметка на това си решил да плащаш 8-10 ПЪТИ(!!!) по-високи данъци и осигуровки, защото горе долу толкова е разликата между нас и белите държави. Благодаря, че ни се похвали. Пази боже, сляпо да прогледа!

Дори и виаграта ми е включена като безплатна в пакета от здравни услуги, не плащам и стотинка за лечение в истинска болница (не като българските) защото съм бил "глупав" да се осигурявам. Пенсията ми е малко по-висока от заплатата на българският Президент пак поради същите причини, дори ако цувисам преждевременно сумата която остава по моята партида ще бъде унаследена от посочено от мен лице .... Много е лошо да живееш в устроена, правова държава, стой си в Кенефа.

Ти не беше ли путлерист?

3евзек

Така де... 40% от бюджета за военните цели му е напълно достатъчен, за да е здрав.

У ГЕРБерскию северозапад са живее най-малко... Там и мъжета са най-рискови, що жените неиелат...

Са като дойдат ултрадемократичните храни от синтетично месце на Гейтс и Безос, хлебарките на Домуса, ГМО тата от Украйна, болестта ЕКС, социалният рейтинг, безработица заради текстовите калкулатори, всичко ще ви се нареди. Така ще ви се вдигне жизненият стандарт, че ще търсите къде са капсулите за самоубийство.

В ЕвроГейска България, 22 общини няма нито една аптека! За какво дълголетие или здравеопазване изобщо идва реч? Ще си позволя и да споделя, че за последните 30 години след банановата революция при вас, сте закрили и малко над 2000 училища. Вие сте нация от дебили която издържа 1% търтеи, тарикати и крадци!!!! Наздраве!

Ало, Бед фейс, троле руски, Така наречената от вас "Бананова революция" всъщност беше комунистическият ви фалит, по чието време, по-точно от 1989 до 1997, продължителността на живота спадна с 2 години, т.е. върна се назад до нивата от 1963. След това е само нагоре, до поредната възможност да се намесите. Трол!

хайде да раздробим тази стагмистика на мъже и жени и да видим че в някои области като Видин например мъжете едвам дочакват 65....

Мвр и Армията са 8 хиляди пенсионера дето тояат хазната с пенсия и заплата

Ковид превърна хората с нормално кръвно налягане в хипертоници. Ковид уврежда вътрешния слой на кръвоносните съдове и мускула на сърцето. Прекаралите Ковид и тия ваксинираните ще си останат доживот със здравословни проблеми и ще си отидат от тоя свят преждевременно.

Намеси и ваксинираните бе ей...

реки и златни равнини, небето нежно от коприна - Това е моята родина. Обичам те земя голяма но народа веч го няма ....

Що не кажат, как при ковид идиотизма постигнаха по обща смъртност към 70 хиляди повече починали. Това при реално неброени починали от ковида, а починали констатирани - това бе официалната дефиниция. Като над половината със сърдечни проблеми, с преди ковида давани 64.4% от общата смъртност от сърдечно-съдови проблеми. Как замества смъртност от други грипове. Как разни ще си умрат за периода дори чисто статистически и също не са част от пик. Как разни дори сигурно са нямали ковида, а са им грешни резултатите, както имаше дори на служебен министър, а в Германия случай 58 от 60 проби невярно положителни- 97% грешка. Да не говорим за груби случаи, като да броят след ПТП-та, но всички влизащи в болници ги мереха. Като нищо разни умирали и от лекарства и предизвиквана от тях цитокинова буря, което казваха защо не ползват, но преди са ползвали. Много показателни бяха летните мерки 2022г. Колко ниска бе смъртността преди тях и след като ги въведоха следващите седмици колко стотици повече умрели. В Туркменистан бе забранено да се говори за ковида. За 2021г там били 6.2-6.3 милиона население, а ние на преброяване 6.52 милиона - малко повече. Та за Туркменистан за 2021г даваха 41700+ починали по обща смъртност, а за България 148995. Над 107 хиляди повече починали и над 3.5 пъти повече при почти същият брой население. Нищо че и преди ковида бяхме номер 1 по смъртност по класации. И при ковид идиотизма извършваха какви ли не престъпления. Но опре ли се до политика има нулево правосъдие. И към 70 хиляди починали не ги интересува.

Какво искаш да кажеш, че ББ и ДПС са ходили по къщите и апартаментите и са убивали хората ли? Тъпанар, имаше световна пандемия от смъртоносна болест. Първото заразяване даваше 1% смъртност. в Бълрагария малко отгоре. При 7 милиона население ето ти ги 70к починали отгоре. Тъпанар с тъпанар.

никво умиране - трябват повече роби, иначе как ще направиме промяната

Вдигай цените на алкохола и цигарите за да не се трепе народа с тях. Забрана на беемветата също. Хахахахахахахахааха. Всеки посешавал гробища последните години е виждал, че на некролозите масово са хора на 50-60 години. Сърдечно-съдови и онкологични болести. Основно. ТАм е мястото за борба, за намеса. Да, ама не. Кравенето в здравеопазването е с космически размери. Какво тук значи някаква си възраст, средна.

забраняваш алкохола и цигарите и.... губиш приходите от акцизи, как пък не :))

Защо мислите партиите назначени от Козяк и грабещи държавата искат да докарат пенсионната възраст на 70г?

Ало, Галя от посолството, тролице руска, Защо лъжеш бе? Планът е пенсионната възраст да се увеличи до 68 години, но не сега, ами чак през 2046. До тогава продължителността на живота ще се увеличава, освен ако пак се случи сгоден случай за вашите хибридчици чрез руска пропаганда да я върнат назад с няколко години, за може поне да се изравни с продължителността на живота в Русия. Трол!

Над половината от гласуващите ще поискат още 4 години от същото. Пък тук се оплакват масово. Шизофреници явно. Недоволни , а над 50 процента ще са за герб, дебелака и Киро. Относно пандемията - вдигна се смъртността от сърдечно-съдови заболявания и това е факт. Вижда се по средната продължителност.

скоро няма да има кой да умре

Кви пенсии бе? Последната инфлация за 2-3 години изяде тотално втория стълб. Първия да ви кажа под сурдинка ще го изядат циганите. Хахахахахахахаха. Честито. Отивайте сега да гласувате за солидарната, разбирай комунистическа система на пенсии. Половината починали са до 65 години. Няма 1 лев да видят от вноските си за пенсия.

Аз затова се осигурявам на минимума. Пари я видя я не, но защо да пълня гушата на циганите и търтеите на държавна хранилка? Все ще е стигнала 1000 лв минималната докато се пенсионирам, ако съм жив.

Мислете!!! Моля!!! Ако отидете на гробищата всеки втори починал е на 50 до 60, нека са 65 години. Всеки друг втори да речем доживява 80. Средното 70 го докарахме. Ниската средна възраст не е толкова от ниски пенсии, а резултат от ранното умиране на хора. Масово ранно умиране - инфаркти, инсулти, рак, диабет, ако щете катастрофи. Отделно бъбречните заболявания дават все повече смъртен изход в световен мащаб. Отделно алкохол, цигари, дрога. Един малдеж като се убие на 20 години и в този същия ден починат 10 възрастни на 80 години имаме средна възраст 70 години грубо. Да ама не. Мислете хора. Здравеопазването у нас трябва да се казва здраверазваляне или здравеубиване. В родната ми окръжна болница няма ендокринолог. Примерно. Кво лекува тази болница значи. Поне 1/3 от хората са с диабет, отделно и други ендокринни болести. Ела, че ми трябваш, пътеката, 1000 лева примерно взема болницата ама каквото и да ти има нямаш консулт с ендокринолог, а си диабетик. Резуптатът е ясен. 70 години у нас, 80 в ЕС.

Хора, какво се вайката бе? Оня ден четох, че преките чуждестранни инвестиции само за 1 година (от 2023 досега) са намалели с 80% (осемдесет!) процента. Тук по-добре да не доживяваш до пенсия. Ще агонизираш и ще се молиш час по-скоро да умреш.

Нормално е да са намалели инвестициите. Увеличават се заплатите и ставаме все по-неконкурентноспособни.

Не, че е предизборно, но така излиза. Ама е истина. ГЕРБ освен от магистрали се научи да краде от болници. Дупе да ви е чко. Тези дето ще гласуват за герб да не се съобразяват с моето частно мнение. Чува се, че герб искат да унищожат-затворят-приватизират коцовете. Онкоболните по герберските болници да си плащат. Да сте чуки за ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ. Не сте. Няма такива. Няма и да има докато и за тях не направят пътеки за крадене. Здравеопазването е по-зле отколкото звучи по медиите. Вътрешна информация. Не казвам, че ако друг, а не Бойко управлява че цъфнем и вържем, но здравеопазването е все по-платено, все по-доплащано и все по-лошо.

Т.е след като се пенсионирате имате средно 6 години живот

Аз ям свинско, вие зеле. Средно сме ОК. Дали? Смятаме. Един умира на 50, двама на по 80 и средно те живечт 70 години. Значи тримата общо вземат 15 годишни пенсии ако живечт наистина по 70. Обаче в случая имаме 30 годишни пенсии, един пуква геройски по време на работа, а двама вземат по 15 години пенсия. Има разлика все пак. Де са 15 и де са 30 години пенсия.

След като се пенсионираме, ще имаме средно по 15 години живот. 6 стават тогава, когато включиш и починалите преди да се пенсионират, включително ранна смърт на деца, самоубийци, наркомани и алкохолици, жертви на инциденти... За тях средният брой години след пенсия, така както го смяташ, е под нулата.

На България, държавата на абсурдите, не са и нужни пенсионери.... Тия, които определят и от които зависи пенсионната възраст, са изключително добре запознати с житието и битието на българина, тук не визирам циганина щото той по подразбиране на работи и не внася осигуровки, и отлично знаят, че ако мъж доживее пенсия, то той ще я получава максимум до около 4-5 години. За жените е маааалко по-добра ситуацията... Така, че, след като гледаме от великата държавица с 250 годишната историйка, дет' се пенсионират на 70 години, съвсем скоро и у нас ще е така и пенсионерите драстично ще намалеят.

А А руснаците по колко живеят в Джуджиландия? Защо журналята НИКОГА не казвате това? Държавна тайна ли е, или и вие не вервате на Росстатистика??? 10 (ДЕСЕТ!) години по-малко от хората в Европейска България!

Ми не е така, мъжете в Русия живеят средно по 69 години, ние по 68.3, така че са по-добре от нас ив тази класация.

Не знам, къде четеш глупостите. Но да, около 10 години по-малко от средното в Европа....Но почти наравно с Българите.

Здравеопазването и БВП на глава от населението и у нас и в Русия не са повод за гордост. Войната ще смъкне малко средната възраст, но у нас война няма, а сме цъфнали и вързали. Война у нас има - на олигарсите срещу народа, ама това няма да попречи на дебилите да поискат още 4 години от същото. Хахахахахахахахахаха.

Руснаците много пият. Това им съкращава живота съществено.

Активно коментират, колко нездравословно живеел българина в сравнение с тях - вегани, небинарни, прогресивни.

Е, ковид "ваксините" явно са спомогнали за падането на възрастта, все пак младежи и дори деца умират от тях и множество хора под 50-те. Така че, нормално!

Объркал си се, Ганьо умира най-вече от малоумие, както показва твоето мнение.

Също от уюбол...

8 хиляди пенсионера на пенсия и запалта в мВР и Армията

Аха ако дойде нов работник няма да му плащаш заплата щото

каква работа по-точно вършат?

Ми ще ти дам пример баща ми е програмист на 75 в МВР Младите не искат да седят и да работят програмист в МВР като за подобна работа в частна фирма ще получат двойна или тройна заплата.

Имайте предвид, че всички статистики, които четете включват и 20-те процента цигани. Затова сме на челно място по детска смъртност и престъпност, а на последно по продължителност на живот, грамотност и разбира се финанси. Ако се направи извадка измежду етническите българи, то де факто сме като останалите европейски народи.

Сички Ше Омрем !

Всички ще ви избият

Небинарните ли ще ни избиете ? Няма ли това да накърни нежните ви чувства ?

Още хиляди пенсионери като дедо Слави ( Бог да го прости) ще бъдат изгонени от апартаментите си от шкембетата банкЯта и шиши...досега официално от комисията в НСто се разбра за над 300 възрасти , чиито имоти са прибрани от Банкята и Шиши, които движеха и закриляха Нотариуса и прокурорите и МВР престъпниците и службите, през престъпниците от ГДБОБ начелос тоя мръсникКалин Стоянов, дето сега им е още МВР министър - пръв приятел на Нотариуса и жена му в ГДБОБ при Тиквата и управлението наГРОБ

Добре, ясно, че като се засегне тази тема веднага се намират безброй мрънкачи, на които я демокрацията, я капитализма, я САЩ или "империализма" на запада (щот сигурно русия "изобщо" не напада и не се опитва да завладява съседни и не толкова съседни държави) са им виновни за това, че са бедни. Но я да попитам вие какво направихте да си подобрите стандарта на живот ? Научихте ли поне 1 чужд език ? Имайте предвид, че лошо говоримия руски, който ви е останал от училището през соца не се брои, понеже е безполезен за намиране на каквато и да е работа или градене на кариера. Имате ли някаква компютърна грамотност поне на минимално ниво, като например работа с ексел, уорд, пауърпоинт и ползването на приложенията на аутлук ? (пиша ги на български заради рестрикциите на дир.бг. да не се пише на латиница) Имате ли някаква професионална квалификация съответстваща на текущите стандарти, като например валиден сертификат за работа с даден вид машини или сертификати за преминали курсове по някой от АйПиСи стандартите ? Имайте предвид, че по-горе изброените неща са абсолютно минималните нужни изисквания за намиране на що-годе нормално заплатена работа, както в България, така и в западна Европа. Ако не отговаряте на тях, най-нормалното нещо е да направите всичко възможно да ги покритете в най-кратки срокове. Със носталгия по соца и симпатизиране на путин няма да ви се получи.

Абе шибаняко, построиха държавата тия хора, вие педерСти на Сорос един камък не сте зазидали от 35 години насам?? Шоколад к

Че откак майка му го е изплюла на тоя свят, той педалът сам се образовал и сам си построил и болниците и училищата и университетите и сам се е хранил

Винаги се пише "Българин", "Български патриот", а самия е мигрирал в чужбина и мие кенефи някъде, вероятно !

Някои от многото постижения на България след фалита на соца, валидни в момента : България е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ на слънчогледово масло в ЕС? България е на ПЪРВО място по износ на билки в Европа??? България е на ТРЕТО място по износ на пшеница в ЕС? в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да санитарен фаянс в Европа, гр. Севлиево? 3 000 000 изделия от фаянс за година!!! В България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод за произвоство на хладилници в Европа ? Край с. Радиново ,1 760 000 бр. хладилници на година! Всеки ЧЕТВЪРТИ хладилник в Европа, е ПРОИЗВЕДЕН в България! в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИТЕ заводи да произвоство на антибиотици в Европа, гр. Пещера и Разград! В България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да преработката и производство на замразени череши в Европа??? В с. Радиново! В България се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА фабрика за монтаж на велосипеди в Европа, фирма "МАКСКОМ" В България е ПРОИЗВЕДЕНА и монтирана НАЙ-БЪРЗАТА поточна линия в света???В гр. Своге! Произвежда 2600 бонбони за 1 минута!!! ВБългария се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА пещ за плоско стъкло в Европа? Край гр. Търговище!!! Това са едва 10% от постиженията, ни след като социалистическата диктатура фалира, просто нямам време да опиша всичко !

Най-малкото е какво са направили за себе си, което директно помага за здравето? Пушат най-много в цяла Европа (и са горди), пият твърд алкохол, никаква здравна култура или спортна активност в голяма част на обществото, ядат боклуци, да не говорим за младите, които се трепят по пътищата. Мислите си, че сте безсмъртни, но всички вредни навици ни убиват бавно. В лошия запад средната продължителност на живота е 80 години между другото, ако правехме поне някои неща като тях нямаше да сме по-зле. Не е проблемът в демокрацията. Както се вижда в графиката, преди 1989 е било по-зле.

Тоя , дето ги гледа ше е виновен. :) елементарно копейко :)

бду, всички екстри изброени от теб ги имам на доста прилично ниво. резултат? нихцен. понеже нямам тати, бати или вуйка, които да разпределят порциите, ако ме разбираш.

Тогава що мрънкаш ? :) хахахахаха

Ами бачкай бе, повечето хора няма бащи милионери, но се справят сами !

То един живот, направо жизнь.

След пенсиониране, взимаш 2 години пенсия и умираш, а след 15-20 години ще умреш преди да си се пенсионирал, защото възрастта за пенсия ще се е вдигнала над 70 години.

Само дето статистиката не работи така. Ако някой умре на 30, а друг на 110 години, то средно те са живели 70 години. Този дето е изкарал до 110 е вземал 45 години пенсия, т.е. двамата средно са вземали по 22,5 години пенсия, но това не значи, че са живели до 87,5 години средно.

Каквато е заработил. Личи ти, че си поредния мрънкяч и това със статистиката ти докарва главоболие и псувни, но жив и здрав бъди и дано изкараш до пенсия.

Не ми дреме за стъкмистиката, реалността пред очитени е по-важна.

НСИ лъжат! Средната продължителност на живота на мъжете е 68.3 години, при жените е 75 години. Продължителността на живота при мъжете спадна с 1.3 години отпреди пандемията!

И това всеки го вижда по бащите си

До 2-3 максимум 5 години 70% от пенсионерите ще са избити....а 50% от 20-30-40-50 годишните ще са минимум с психически проблеми и нетрудоспособни....средата е ТОКСИЧНА и опасна за живота - военен режим на икономическа и демографска и икономическа катастрофа и колапси

Преди 10-11 години НЕКСОмир АНАЛниев беше един скъсан скъсаняк и бедняк - прехранваше се като лавкаджия по софийските училища. Държеше 1-2 училищни лафки в 1-2 софийски училища - продаваше на децата вкисната боза, развалени мухлясали сандвичи и банички и изсъхнали вафли с отдавна изтекъл срок на годност. Общо взето бедна работа, парите му стигаха колкото за хляба. Бедността обаче веднага свърши след като АНАЛниев потопи шкембе в голямата политика. Освен лавкаджийството господин НЕКСОмир задоволяваше и своите педофилски потребности, така да се каже. Беше обарвал и блудствал с едно 10-годишно момченце, даже водил детето на гости в дома си и го събличал голичко, горкото. Двамата заедно с момченцето дори гледали гей-порно. Родителите на детето подали поне 5 жалби до столичните управления на МВР, ама преписките били прекратени, и глас в пустиня. Какво да очакваш от пробитото и продънено от корупция и хайдутлук българско колониално МВР?! В наши дни господин АНАЛниев е един мастит и много богат политик от ПП-ДБ с огромно шкембе и още по-голяма, мазна дупара. НЕКСОмир е горд собственик на огромна 2 декара дупара, а шкембето му расте не с дни, а с часове. Господин НЕКСОмир е гордостта на ПП-ДБ и на цялата евроатлантическа общност в колониална България. Педофил за чудо и приказ, правоверен НАТОвец, евролиберал, евроатлантик и радетел за евроатлантическите ценности, една от които е и педофилията.

Е вече педофилска организация....вижте кви гнусотии издават като учебници,четоха ги в студиоХъ....дават акъл как да се чукат учениците, запомних нещо гнусно "с дръжки на врати" прочетоха го в ефир тоя одобрен от МОН педофилите УЧЕБНик за ученици 5 ти клас ли беше

Интересно - Габрово е сред бедните области, а се оказва, че качеството на живот е сравнително добро.

Значи 2013 .. преди ББ се е живеело по-дълго

Тази статистика е за тези които са оцелели след навършване на пенсионна възраст. Преждевременно умрелите, са премахнати от изчисленията!!!!!

Живеем бързо и яростно и заради това пада продължтелността на живота...

Ми се губят годините след 1964 и до 1989 в графиката?

възможно едно уточнение - над 80% от българите не живеят, а вегетират. Поради особености на етноса и ред обстоятелства са си самовнушили, че живеят. И второ уточнение - българските жени имат средно 10-15 години по-дълъг живот от мъжете. Нищо против, но разликата е твърде голяма.

Говориш за неща от преди 30 години. Не са 80% мизерстващите, мизерстват мързеливите и неуките. Образованите хора живеят добре.

дам, една позната учителка едва дочака да се пенсионира и си купи мерцедес, на следващата пенсия се е замислила да го замени с ферари

Мерцедеса и Ферари-то ли ти са критерия за добър живот ? Дори в Дубай не всички карат такива коли, т.е. говориш като поредния селяндур, който няма никакво образование и способности, но за сметйа на това има огромни претенции.

хахахаха, тъп си като бета версия на изкуствен интелект, а може би си?

Ами намалете възрастта за пенсиониране!! Не се ли вижда колко малко живеем след пенсия....или нарочно искате да се обезлюди по бързо тази земя??? Статистиката ви помогна да вдигнете възрастта, ама сега не и обръщате внимание!

целта е ако може изобщо да не доживееш до пенсия

Или ако доживееш, да се организира една пландемия, да те сложат на кислороден апарат с превишена доза и хипероксията да поправи грешката, че си доживял до пенсия.

Резултатът след т.нар. Имунизация срещу Ковид.

Поредния кретен, който не мисли че болестта е виновна, а ваксината срещу нея. Ей кретен, у нас има под 10% ваксинирани срещу ковид. Защо толкова много се увеличи смъртността? От ваксините или от болестта, смотаняк. Понеже 90% мислят като теб, сме на дъното по продължителност на живота в Европа. И да в тъпата и любима на всички вас руска кочина, живеят даже още по-малко и от нас.

Нещастнико, лично познавам хора с медицински усложнения след експерименталните творения, които няма как да се нарекат ваксини, защото не са тествани достатъчно и имат много негативни странични ефекти. Пообразовай се и прочети ако можеш няколко официални английски сайта какво се случва там и какви обезщетения плаща държавата на увредени от ваксините хора. Тук всичко се замете и покри, както е по традиция, а увредените са или в гроба или се оправят кой как може с последствията без държавата да поеме каквото и да е отговорност във връзка с тяхното лечение.

Смехурко

Аз пък лично познавах неваксинирани, които починаха... а за нетестваните ваксини явно малко си чел, има ваксини по същата технологиа от години...

'Аз пък лично познавах неваксинирани, които починаха' -- а аз що съм жив :)))))))

Нищо не живеят. Това живот ли е?!

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока

Жените живеят по-дълго от мъжете във всички области на страната, но най-голяма е разликата между двата пола в област Враца, а най-малка - в област Шумен

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

Коментари

Навсякъде до таблицата е в период от две години ,даже за годините преди Второто световна война. Защо е пропуснат един значително по-близък период, примерно 1965-1970,1970-1975, 1975-1980, 1980-1985, 1985-1990.Това е един перод от 25 годиниМда-а-а

Защото статията е подготвена от ДИР-ниците и не искат да се види, че през развития соц реално няма подобрение. Сега българската медицина е доста по-добре от 70-те години.

Дали се вижда, дали не се вижда... от 1960 до 1985 и 1990 почти няма промяна, около 1997 има минимум, след това е само нагоре. До пандемията, по време на която руските тролове и пропаганди съкратиха живота с 3 години. В друга ервопейска държава, освен в Русия, такъв спад няма.

България, без българите ще е РАЙ!

Ами започвай от себе си.

Когато прочетох поредната словесна диария изписана в този сайт, се почувствах много горд, че получих шанс и от съдбата да не живея в България след Банановата революция и също така да не плащам данъци (здравни и социални осигуровки) които щяха да бъдат окрадени от различните секти и псевдо икономически шарлатани които са на власт там!

За сметка на това си решил да плащаш 8-10 ПЪТИ(!!!) по-високи данъци и осигуровки, защото горе долу толкова е разликата между нас и белите държави. Благодаря, че ни се похвали. Пази боже, сляпо да прогледа!

Дори и виаграта ми е включена като безплатна в пакета от здравни услуги, не плащам и стотинка за лечение в истинска болница (не като българските) защото съм бил "глупав" да се осигурявам. Пенсията ми е малко по-висока от заплатата на българският Президент пак поради същите причини, дори ако цувисам преждевременно сумата която остава по моята партида ще бъде унаследена от посочено от мен лице .... Много е лошо да живееш в устроена, правова държава, стой си в Кенефа.

Ти не беше ли путлерист?

3евзек

Така де... 40% от бюджета за военните цели му е напълно достатъчен, за да е здрав.

У ГЕРБерскию северозапад са живее най-малко... Там и мъжета са най-рискови, що жените неиелат...

Са като дойдат ултрадемократичните храни от синтетично месце на Гейтс и Безос, хлебарките на Домуса, ГМО тата от Украйна, болестта ЕКС, социалният рейтинг, безработица заради текстовите калкулатори, всичко ще ви се нареди. Така ще ви се вдигне жизненият стандарт, че ще търсите къде са капсулите за самоубийство.

В ЕвроГейска България, 22 общини няма нито една аптека! За какво дълголетие или здравеопазване изобщо идва реч? Ще си позволя и да споделя, че за последните 30 години след банановата революция при вас, сте закрили и малко над 2000 училища. Вие сте нация от дебили която издържа 1% търтеи, тарикати и крадци!!!! Наздраве!

Ало, Бед фейс, троле руски, Така наречената от вас "Бананова революция" всъщност беше комунистическият ви фалит, по чието време, по-точно от 1989 до 1997, продължителността на живота спадна с 2 години, т.е. върна се назад до нивата от 1963. След това е само нагоре, до поредната възможност да се намесите. Трол!

хайде да раздробим тази стагмистика на мъже и жени и да видим че в някои области като Видин например мъжете едвам дочакват 65....

Мвр и Армията са 8 хиляди пенсионера дето тояат хазната с пенсия и заплата

Ковид превърна хората с нормално кръвно налягане в хипертоници. Ковид уврежда вътрешния слой на кръвоносните съдове и мускула на сърцето. Прекаралите Ковид и тия ваксинираните ще си останат доживот със здравословни проблеми и ще си отидат от тоя свят преждевременно.

Намеси и ваксинираните бе ей...

реки и златни равнини, небето нежно от коприна - Това е моята родина. Обичам те земя голяма но народа веч го няма ....

Що не кажат, как при ковид идиотизма постигнаха по обща смъртност към 70 хиляди повече починали. Това при реално неброени починали от ковида, а починали констатирани - това бе официалната дефиниция. Като над половината със сърдечни проблеми, с преди ковида давани 64.4% от общата смъртност от сърдечно-съдови проблеми. Как замества смъртност от други грипове. Как разни ще си умрат за периода дори чисто статистически и също не са част от пик. Как разни дори сигурно са нямали ковида, а са им грешни резултатите, както имаше дори на служебен министър, а в Германия случай 58 от 60 проби невярно положителни- 97% грешка. Да не говорим за груби случаи, като да броят след ПТП-та, но всички влизащи в болници ги мереха. Като нищо разни умирали и от лекарства и предизвиквана от тях цитокинова буря, което казваха защо не ползват, но преди са ползвали. Много показателни бяха летните мерки 2022г. Колко ниска бе смъртността преди тях и след като ги въведоха следващите седмици колко стотици повече умрели. В Туркменистан бе забранено да се говори за ковида. За 2021г там били 6.2-6.3 милиона население, а ние на преброяване 6.52 милиона - малко повече. Та за Туркменистан за 2021г даваха 41700+ починали по обща смъртност, а за България 148995. Над 107 хиляди повече починали и над 3.5 пъти повече при почти същият брой население. Нищо че и преди ковида бяхме номер 1 по смъртност по класации. И при ковид идиотизма извършваха какви ли не престъпления. Но опре ли се до политика има нулево правосъдие. И към 70 хиляди починали не ги интересува.

Какво искаш да кажеш, че ББ и ДПС са ходили по къщите и апартаментите и са убивали хората ли? Тъпанар, имаше световна пандемия от смъртоносна болест. Първото заразяване даваше 1% смъртност. в Бълрагария малко отгоре. При 7 милиона население ето ти ги 70к починали отгоре. Тъпанар с тъпанар.

никво умиране - трябват повече роби, иначе как ще направиме промяната

Вдигай цените на алкохола и цигарите за да не се трепе народа с тях. Забрана на беемветата също. Хахахахахахахахааха. Всеки посешавал гробища последните години е виждал, че на некролозите масово са хора на 50-60 години. Сърдечно-съдови и онкологични болести. Основно. ТАм е мястото за борба, за намеса. Да, ама не. Кравенето в здравеопазването е с космически размери. Какво тук значи някаква си възраст, средна.

забраняваш алкохола и цигарите и.... губиш приходите от акцизи, как пък не :))

Защо мислите партиите назначени от Козяк и грабещи държавата искат да докарат пенсионната възраст на 70г?

Ало, Галя от посолството, тролице руска, Защо лъжеш бе? Планът е пенсионната възраст да се увеличи до 68 години, но не сега, ами чак през 2046. До тогава продължителността на живота ще се увеличава, освен ако пак се случи сгоден случай за вашите хибридчици чрез руска пропаганда да я върнат назад с няколко години, за може поне да се изравни с продължителността на живота в Русия. Трол!

Над половината от гласуващите ще поискат още 4 години от същото. Пък тук се оплакват масово. Шизофреници явно. Недоволни , а над 50 процента ще са за герб, дебелака и Киро. Относно пандемията - вдигна се смъртността от сърдечно-съдови заболявания и това е факт. Вижда се по средната продължителност.

скоро няма да има кой да умре

Кви пенсии бе? Последната инфлация за 2-3 години изяде тотално втория стълб. Първия да ви кажа под сурдинка ще го изядат циганите. Хахахахахахахаха. Честито. Отивайте сега да гласувате за солидарната, разбирай комунистическа система на пенсии. Половината починали са до 65 години. Няма 1 лев да видят от вноските си за пенсия.

Аз затова се осигурявам на минимума. Пари я видя я не, но защо да пълня гушата на циганите и търтеите на държавна хранилка? Все ще е стигнала 1000 лв минималната докато се пенсионирам, ако съм жив.

Мислете!!! Моля!!! Ако отидете на гробищата всеки втори починал е на 50 до 60, нека са 65 години. Всеки друг втори да речем доживява 80. Средното 70 го докарахме. Ниската средна възраст не е толкова от ниски пенсии, а резултат от ранното умиране на хора. Масово ранно умиране - инфаркти, инсулти, рак, диабет, ако щете катастрофи. Отделно бъбречните заболявания дават все повече смъртен изход в световен мащаб. Отделно алкохол, цигари, дрога. Един малдеж като се убие на 20 години и в този същия ден починат 10 възрастни на 80 години имаме средна възраст 70 години грубо. Да ама не. Мислете хора. Здравеопазването у нас трябва да се казва здраверазваляне или здравеубиване. В родната ми окръжна болница няма ендокринолог. Примерно. Кво лекува тази болница значи. Поне 1/3 от хората са с диабет, отделно и други ендокринни болести. Ела, че ми трябваш, пътеката, 1000 лева примерно взема болницата ама каквото и да ти има нямаш консулт с ендокринолог, а си диабетик. Резуптатът е ясен. 70 години у нас, 80 в ЕС.

Хора, какво се вайката бе? Оня ден четох, че преките чуждестранни инвестиции само за 1 година (от 2023 досега) са намалели с 80% (осемдесет!) процента. Тук по-добре да не доживяваш до пенсия. Ще агонизираш и ще се молиш час по-скоро да умреш.

Нормално е да са намалели инвестициите. Увеличават се заплатите и ставаме все по-неконкурентноспособни.

Не, че е предизборно, но така излиза. Ама е истина. ГЕРБ освен от магистрали се научи да краде от болници. Дупе да ви е чко. Тези дето ще гласуват за герб да не се съобразяват с моето частно мнение. Чува се, че герб искат да унищожат-затворят-приватизират коцовете. Онкоболните по герберските болници да си плащат. Да сте чуки за ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ. Не сте. Няма такива. Няма и да има докато и за тях не направят пътеки за крадене. Здравеопазването е по-зле отколкото звучи по медиите. Вътрешна информация. Не казвам, че ако друг, а не Бойко управлява че цъфнем и вържем, но здравеопазването е все по-платено, все по-доплащано и все по-лошо.

Т.е след като се пенсионирате имате средно 6 години живот

Аз ям свинско, вие зеле. Средно сме ОК. Дали? Смятаме. Един умира на 50, двама на по 80 и средно те живечт 70 години. Значи тримата общо вземат 15 годишни пенсии ако живечт наистина по 70. Обаче в случая имаме 30 годишни пенсии, един пуква геройски по време на работа, а двама вземат по 15 години пенсия. Има разлика все пак. Де са 15 и де са 30 години пенсия.

След като се пенсионираме, ще имаме средно по 15 години живот. 6 стават тогава, когато включиш и починалите преди да се пенсионират, включително ранна смърт на деца, самоубийци, наркомани и алкохолици, жертви на инциденти... За тях средният брой години след пенсия, така както го смяташ, е под нулата.

На България, държавата на абсурдите, не са и нужни пенсионери.... Тия, които определят и от които зависи пенсионната възраст, са изключително добре запознати с житието и битието на българина, тук не визирам циганина щото той по подразбиране на работи и не внася осигуровки, и отлично знаят, че ако мъж доживее пенсия, то той ще я получава максимум до около 4-5 години. За жените е маааалко по-добра ситуацията... Така, че, след като гледаме от великата държавица с 250 годишната историйка, дет' се пенсионират на 70 години, съвсем скоро и у нас ще е така и пенсионерите драстично ще намалеят.

А А руснаците по колко живеят в Джуджиландия? Защо журналята НИКОГА не казвате това? Държавна тайна ли е, или и вие не вервате на Росстатистика??? 10 (ДЕСЕТ!) години по-малко от хората в Европейска България!

Ми не е така, мъжете в Русия живеят средно по 69 години, ние по 68.3, така че са по-добре от нас ив тази класация.

Не знам, къде четеш глупостите. Но да, около 10 години по-малко от средното в Европа....Но почти наравно с Българите.

Здравеопазването и БВП на глава от населението и у нас и в Русия не са повод за гордост. Войната ще смъкне малко средната възраст, но у нас война няма, а сме цъфнали и вързали. Война у нас има - на олигарсите срещу народа, ама това няма да попречи на дебилите да поискат още 4 години от същото. Хахахахахахахахахаха.

Руснаците много пият. Това им съкращава живота съществено.

Активно коментират, колко нездравословно живеел българина в сравнение с тях - вегани, небинарни, прогресивни.

Е, ковид "ваксините" явно са спомогнали за падането на възрастта, все пак младежи и дори деца умират от тях и множество хора под 50-те. Така че, нормално!

Объркал си се, Ганьо умира най-вече от малоумие, както показва твоето мнение.

Също от уюбол...

8 хиляди пенсионера на пенсия и запалта в мВР и Армията

Аха ако дойде нов работник няма да му плащаш заплата щото

каква работа по-точно вършат?

Ми ще ти дам пример баща ми е програмист на 75 в МВР Младите не искат да седят и да работят програмист в МВР като за подобна работа в частна фирма ще получат двойна или тройна заплата.

Имайте предвид, че всички статистики, които четете включват и 20-те процента цигани. Затова сме на челно място по детска смъртност и престъпност, а на последно по продължителност на живот, грамотност и разбира се финанси. Ако се направи извадка измежду етническите българи, то де факто сме като останалите европейски народи.

Сички Ше Омрем !

Всички ще ви избият

Небинарните ли ще ни избиете ? Няма ли това да накърни нежните ви чувства ?

Още хиляди пенсионери като дедо Слави ( Бог да го прости) ще бъдат изгонени от апартаментите си от шкембетата банкЯта и шиши...досега официално от комисията в НСто се разбра за над 300 възрасти , чиито имоти са прибрани от Банкята и Шиши, които движеха и закриляха Нотариуса и прокурорите и МВР престъпниците и службите, през престъпниците от ГДБОБ начелос тоя мръсникКалин Стоянов, дето сега им е още МВР министър - пръв приятел на Нотариуса и жена му в ГДБОБ при Тиквата и управлението наГРОБ

Добре, ясно, че като се засегне тази тема веднага се намират безброй мрънкачи, на които я демокрацията, я капитализма, я САЩ или "империализма" на запада (щот сигурно русия "изобщо" не напада и не се опитва да завладява съседни и не толкова съседни държави) са им виновни за това, че са бедни. Но я да попитам вие какво направихте да си подобрите стандарта на живот ? Научихте ли поне 1 чужд език ? Имайте предвид, че лошо говоримия руски, който ви е останал от училището през соца не се брои, понеже е безполезен за намиране на каквато и да е работа или градене на кариера. Имате ли някаква компютърна грамотност поне на минимално ниво, като например работа с ексел, уорд, пауърпоинт и ползването на приложенията на аутлук ? (пиша ги на български заради рестрикциите на дир.бг. да не се пише на латиница) Имате ли някаква професионална квалификация съответстваща на текущите стандарти, като например валиден сертификат за работа с даден вид машини или сертификати за преминали курсове по някой от АйПиСи стандартите ? Имайте предвид, че по-горе изброените неща са абсолютно минималните нужни изисквания за намиране на що-годе нормално заплатена работа, както в България, така и в западна Европа. Ако не отговаряте на тях, най-нормалното нещо е да направите всичко възможно да ги покритете в най-кратки срокове. Със носталгия по соца и симпатизиране на путин няма да ви се получи.

Абе шибаняко, построиха държавата тия хора, вие педерСти на Сорос един камък не сте зазидали от 35 години насам?? Шоколад к

Че откак майка му го е изплюла на тоя свят, той педалът сам се образовал и сам си построил и болниците и училищата и университетите и сам се е хранил

Винаги се пише "Българин", "Български патриот", а самия е мигрирал в чужбина и мие кенефи някъде, вероятно !

Някои от многото постижения на България след фалита на соца, валидни в момента : България е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ на слънчогледово масло в ЕС? България е на ПЪРВО място по износ на билки в Европа??? България е на ТРЕТО място по износ на пшеница в ЕС? в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да санитарен фаянс в Европа, гр. Севлиево? 3 000 000 изделия от фаянс за година!!! В България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод за произвоство на хладилници в Европа ? Край с. Радиново ,1 760 000 бр. хладилници на година! Всеки ЧЕТВЪРТИ хладилник в Европа, е ПРОИЗВЕДЕН в България! в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИТЕ заводи да произвоство на антибиотици в Европа, гр. Пещера и Разград! В България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да преработката и производство на замразени череши в Европа??? В с. Радиново! В България се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА фабрика за монтаж на велосипеди в Европа, фирма "МАКСКОМ" В България е ПРОИЗВЕДЕНА и монтирана НАЙ-БЪРЗАТА поточна линия в света???В гр. Своге! Произвежда 2600 бонбони за 1 минута!!! ВБългария се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА пещ за плоско стъкло в Европа? Край гр. Търговище!!! Това са едва 10% от постиженията, ни след като социалистическата диктатура фалира, просто нямам време да опиша всичко !

Най-малкото е какво са направили за себе си, което директно помага за здравето? Пушат най-много в цяла Европа (и са горди), пият твърд алкохол, никаква здравна култура или спортна активност в голяма част на обществото, ядат боклуци, да не говорим за младите, които се трепят по пътищата. Мислите си, че сте безсмъртни, но всички вредни навици ни убиват бавно. В лошия запад средната продължителност на живота е 80 години между другото, ако правехме поне някои неща като тях нямаше да сме по-зле. Не е проблемът в демокрацията. Както се вижда в графиката, преди 1989 е било по-зле.

Тоя , дето ги гледа ше е виновен. :) елементарно копейко :)

бду, всички екстри изброени от теб ги имам на доста прилично ниво. резултат? нихцен. понеже нямам тати, бати или вуйка, които да разпределят порциите, ако ме разбираш.

Тогава що мрънкаш ? :) хахахахаха

Ами бачкай бе, повечето хора няма бащи милионери, но се справят сами !

То един живот, направо жизнь.

След пенсиониране, взимаш 2 години пенсия и умираш, а след 15-20 години ще умреш преди да си се пенсионирал, защото възрастта за пенсия ще се е вдигнала над 70 години.

Само дето статистиката не работи така. Ако някой умре на 30, а друг на 110 години, то средно те са живели 70 години. Този дето е изкарал до 110 е вземал 45 години пенсия, т.е. двамата средно са вземали по 22,5 години пенсия, но това не значи, че са живели до 87,5 години средно.

Каквато е заработил. Личи ти, че си поредния мрънкяч и това със статистиката ти докарва главоболие и псувни, но жив и здрав бъди и дано изкараш до пенсия.

Не ми дреме за стъкмистиката, реалността пред очитени е по-важна.

НСИ лъжат! Средната продължителност на живота на мъжете е 68.3 години, при жените е 75 години. Продължителността на живота при мъжете спадна с 1.3 години отпреди пандемията!

И това всеки го вижда по бащите си

До 2-3 максимум 5 години 70% от пенсионерите ще са избити....а 50% от 20-30-40-50 годишните ще са минимум с психически проблеми и нетрудоспособни....средата е ТОКСИЧНА и опасна за живота - военен режим на икономическа и демографска и икономическа катастрофа и колапси

Преди 10-11 години НЕКСОмир АНАЛниев беше един скъсан скъсаняк и бедняк - прехранваше се като лавкаджия по софийските училища. Държеше 1-2 училищни лафки в 1-2 софийски училища - продаваше на децата вкисната боза, развалени мухлясали сандвичи и банички и изсъхнали вафли с отдавна изтекъл срок на годност. Общо взето бедна работа, парите му стигаха колкото за хляба. Бедността обаче веднага свърши след като АНАЛниев потопи шкембе в голямата политика. Освен лавкаджийството господин НЕКСОмир задоволяваше и своите педофилски потребности, така да се каже. Беше обарвал и блудствал с едно 10-годишно момченце, даже водил детето на гости в дома си и го събличал голичко, горкото. Двамата заедно с момченцето дори гледали гей-порно. Родителите на детето подали поне 5 жалби до столичните управления на МВР, ама преписките били прекратени, и глас в пустиня. Какво да очакваш от пробитото и продънено от корупция и хайдутлук българско колониално МВР?! В наши дни господин АНАЛниев е един мастит и много богат политик от ПП-ДБ с огромно шкембе и още по-голяма, мазна дупара. НЕКСОмир е горд собственик на огромна 2 декара дупара, а шкембето му расте не с дни, а с часове. Господин НЕКСОмир е гордостта на ПП-ДБ и на цялата евроатлантическа общност в колониална България. Педофил за чудо и приказ, правоверен НАТОвец, евролиберал, евроатлантик и радетел за евроатлантическите ценности, една от които е и педофилията.

Е вече педофилска организация....вижте кви гнусотии издават като учебници,четоха ги в студиоХъ....дават акъл как да се чукат учениците, запомних нещо гнусно "с дръжки на врати" прочетоха го в ефир тоя одобрен от МОН педофилите УЧЕБНик за ученици 5 ти клас ли беше

Интересно - Габрово е сред бедните области, а се оказва, че качеството на живот е сравнително добро.

Значи 2013 .. преди ББ се е живеело по-дълго

Тази статистика е за тези които са оцелели след навършване на пенсионна възраст. Преждевременно умрелите, са премахнати от изчисленията!!!!!

Живеем бързо и яростно и заради това пада продължтелността на живота...

Ми се губят годините след 1964 и до 1989 в графиката?

възможно едно уточнение - над 80% от българите не живеят, а вегетират. Поради особености на етноса и ред обстоятелства са си самовнушили, че живеят. И второ уточнение - българските жени имат средно 10-15 години по-дълъг живот от мъжете. Нищо против, но разликата е твърде голяма.

Говориш за неща от преди 30 години. Не са 80% мизерстващите, мизерстват мързеливите и неуките. Образованите хора живеят добре.

дам, една позната учителка едва дочака да се пенсионира и си купи мерцедес, на следващата пенсия се е замислила да го замени с ферари

Мерцедеса и Ферари-то ли ти са критерия за добър живот ? Дори в Дубай не всички карат такива коли, т.е. говориш като поредния селяндур, който няма никакво образование и способности, но за сметйа на това има огромни претенции.