Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след откриването на централата на Главна дирекция „Национална полиция"  на бул. "Александър Малинов" №1 в София, предаде "Фокус".

"Все още има само предположения, няма изведена версия за това как се е запалило „Бистришко бранище”, коментира пък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който присъства на церемонията. „Знаем кое не е – мълния. Може да е умишлен палеж, небрежност. Предстои разследване”, допълни той.

Борисов отново благодари на огнеборците, както и на пилотите от ВВС, участвали в гасенето на пожарите в последните дни.
"Летците и пожарникарите се справят много добре. Вчера угасиха пожара при Ихтиман. Специално искам да благодаря на военните летци. Радвам се, че продължиха мандата на генерал Симеонов с две години, който е много добър ръководител (началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, чийто мандат бе удължен наскоро - б.р.)", каза още премиерът.

Днес министър Цветанов и еврокомисар Кристалина Георгиева ще участват в заседание на Оперативния щаб в Бистрица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Георгиева присъства и на церемонията по откриването на реновираната сграда на Националната полиция. Знеполският митрополит Йоан отслужи водосвет. След това журналистите бяха поканени заедно с Цветанов да разгледат сградата.

"Днес даваме ясен знак за постигнатите подобрения в условията на работа на всички служители на МВР", коментира вътрешният министър, като уточни, че създаването на този корпус е започнало по време на предишното ръководство. В сградата ще работят около 650 души, основно от направленията на Охранителна полиция, КАТ, Криминална позиция, Жандармерия, Транспортна полиция, Икономическа полиция и Досъдебно производство.

Цветанов съобщи за предстоящото откриване на нов пожарникарски корпус в Перник, както и на нова сграда на пожарникарската служба в Нови хан.

*Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, до Борисов вдясно на снимката.