Огънят е лумнал в крило на хотела. Евакуирани са 15 туристи от съседни на огнището стаи и са настанени в други стаи на същия хотел.
"При инцидента няма загинали и ранени хора. Унищожени са пет голф колички, нанесени са щети на два автомобила и на магазин за дрехи, който е бил в близост до местопроизшествието", съобщи Николай Николаев - говорител на пожарната служба в Бургас.

По първоначални данни огънят е тръгнал от голф количките, паркирани под терасите на хотелските стаи на първия етаж на "Несебър бийч". След това се разпространил и обхванал градинската мебел (пластмасови маси и столове) на терасите на четири от стаите. От разликата в температурите два от стъклопакетите на хотелските стаи, разположени най-близо до огнището на пожара, са се счупили.

Пламъците са потушени от служителите на „Пожарна безопасност” в Несебър. В гасенето на огъня са участвали петима огнеборци с един противопожарен автомобил.

Хотелският комплекс беше собственост на покойния председател на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който беше застрелян в Бургас преди 3 г. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на установяване.