Сигналът е подаден преди 15.00 ч., уточни началникът на РС "ПБЗН" в пиринския край Костадин Ташков. Той допълни, че огънят е приземен, но от силния вятър на места обхваща и короните на дърветата. На мястото са 12 огнеборци с три специализирани автомобила, 15 горски служители и 20 души доброволци.

"Основните ни усилия са насочени да локализираме огнената стихия, която от вятъра върви към границата с Македония", каза Ташков. От полицията съобщиха, че няма пострадали, нито пък има опасност за населените места.

По-рано днес пожар избухна и в района на Югозападен университет „Неофит Рилски" в Благоевград. Огънят обхванал първо сухи треви, а след това и храсти до намиращите се наблизо жилищни кооперации. Пристигналите на място екипи на пожарната потушиха пламъците за половин час. За щастие няма пострадали хора. Причинени са само материални щети. Пожарът обаче изплаши живеещите в района благоевградчани, както и младежите от двете студентски общежития.

Само преди два дни огромен пожар вилня и в близост до село Бараково. Тогава четири пожарни автомобила се включиха в потушаването на огнената стихия. Бяха засегнати лозови масиви, селскостопански площи и бараки.