Човекът е в стабилно състояние. Въпреки сериозното нараняване на окото, което е получил вследствие на нападението, той ще може да вижда нормално, съобщи синът му Петър Иванов по Нова телевизия.

"Баща ми претърпя двучасова операция. Лекарите много трудно успели да спрат кръвта, течаща от окото му. Когато са стигнали до болницата, баща ми и сина ми са изглеждали като излезли от кланица - целите в кръв", разказа Иванов.

Той допълни, че децата не са пострадали физически при побоя, но са получили сериозен стрес.

Все още не е ясно дали в района на нападението - в близост до стадион "Българска армия", е имало камери, които са заснели случилото се.

Предполага се, че възрастният мъж е бил бит от група скинари, които помислили внука му за ромче.

Въпросната група е направила един тур из парка и е притеснила много хора. Накрая явно просто са искали да набият някого", коментира Петър Иванов.
"Баща ми отнесе няколко удара и думи, толкова унизителни, че той не желае да ги повтори", разказа още той.

"Защо биете моя дядо", питало детето, докато скинарите са налагали 67-годишния мъж.

Вследствие на първите удари, очилата на мъжа паднали, след като ги потърсил и ги сложил отново, той е започнал да се отдалечава от мястото заедно с децата. Един от скинарите се е отскубнал от групичката и нанесъл тежък удар, който буквално забил очилата на мъжа в очите му.

Без ясни спомени как, дядото и неговите внуци стигнали до пл. "Журналист", където повикали линейка. 

Полицията работи по залавянето на скинарите. По думите на Иванов - разследващите вършат съвестно своята работа и правят всички възможно случая да бъде доведен до край.

Междувременно от прокуратурата съобщиха пред bTV, че са започнали разследване. Днес пострадалият е дал показания отново, извършено е и разпознаване. 

Случаи на фатална агресия в Борисовата градина

Студентът по медицина Михаил Стоянов беше убит през 2008 година в Борисовата градина. Двама вече са осъдени за престъплението.

През лятото на 2011 г. 28-годишна Яна Кръстева беше убита в Борисовата градина. За убийството на първа инстанция на доживотен затвор бе осъден Николай Русинов.

Деветокласник от Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни т.г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Георги бе убит с един удар от нож в областта на сърцето. Убиецът все още не е разкрит.