На 19 май м.г. 23-годишният грък предизвика тежка катастрофа в града под тепетата. Той шофирал спортния си "Нисан" с 98 км/час, минал на червен светофар на кръстовище, ударил се със завиващ наляво "Мерцедес" и помел стоящата на автобусната спирка деветокласничка от ЕГ "Иван Вазов" Катерина Матеева. Тя получи тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма, а десетки нейни съученици, родители и учители дариха кръв за операцията й.

Заедно с Христос Боскос пред съда застана и другият шофьор-участник в катастрофата - пловдивчанинът Васил Калев.

В средата на юни м.г. Пловдивският районен съд осъди Боскос на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, а Калев получи 1 година с 3 години изпитателен срок. Четири месеца по-късно обаче окръжните магистрати в града под тепетата отмениха наказанията на двамата и им наложиха административни наказания. За гръцкия студент - 5000 лева глоба, а за Васил Калев - глоба в размер на 2500 лева. Освен това Окръжният съд постанови, че подсъдимите не трябва да плащат обезщетение на ученичката за разходите, направени за лечението й.

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче счита, че Пловдивският окръжен съд е допуснал съществени нарушения на материалния закон, както и че е наложил неправилно административно наказание на двамата шофьори.

Искането на Цацаров за възобновяване на делото е аргументирано и с факта, че от подсъдимите не са възстановени причинените имуществени вреди на пострадалата в размер на 12 569,11 лева, което е задължителна предпоставка за освобождаване на извършителите от наказателна отговорност.

Очаква се произнасянето на Апелативния съд в Пловдив.