Говорителят на държавното обвинение в града Атанас Илиев съобщи, че по данни от тройната автотехническа експертиза 23-годишният чужденец е шофирал спортния си "Нисан" с 98 км/ч. Минал на червен светофар на кръстовище, ударил се със завиващ наляво "Мерцедес" и помел стоящата на автобусната спирка деветокласничка, съобщиха Дарик радио и "Фокус".

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на водача на "Мерцедеса" - българина Васил К. По думите на Атанас Илиев, той е преминал на жълт светофар и е нарушил четири от правилата за движение по пътищата. Също така не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

"Всеки ще си понесе наказанието в зависимост от вината", каза още прокурорът.

Той уточни, че двамата водачи не са осъждани, но за Боскос има и утежняващи вината обстоятелства, тъй като е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост.

"Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи. Тепърва предстои материалите по делото да се предявят, след което, в най-скоро време делото ще бъде внесено в съда", допълни говорителят на Районна прокуратура.

Катерина Матеева е ученичка в 9 "б" клас на Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив. Тя получи тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма, а десетки нейни съученици, родители и учители дариха кръв за операцията й.