От полицията уточняват, че в късния следобед в петък - 30 ноември, автопатрул реагирал на сигнал, че водач на микробус, предназначен за превозване на деца, управлява под въздействието на алкохол.

На централна улица в Пазарджик полицаите спрели автомобила за проверка и тествали шофьора с дрегер. Уредът отчел 1,76 промила концентрация на алкохол. Срещу 54-годишния водач е образувано незабавно производство.

Това е поредният случай, в който е установено, че употребил алкохол, се качва на колата да вози деца.

В началото на септември тест, направен на шофьор на автобус за ученическа екскурзия, показал 1,16 промила алкохол в кръвта му. Водачът е проверен с дрегер преди тръгването на учениците с автобус от Рудозем и не е допуснат да шофира. Автобусът, който е на фирма от Кърджали, трябвало да превози група дванайсетокласници от Рудозем на екскурзия в Турция.

През април шофьор на автобус с 0,7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители, чиито деца трябваше да бъдат закарани на „зелено училище” в Трявна.

В края на октомври м.г. в Трън беше заловен пиян шофьор на автобус, осъществяващ ученическа екскурзия. 48-годишният мъж от Перник трябвало да осъществи организирана екскурзия на деца по направлението Трън - Рилски манастир. При изпробване на шофьора с техническо средство за алкохол, бяха отчетени 0,57 промила.