Това потвърди самият той пред Нова телевизия. Антонов обаче не разкри причините да се оттегли от поста.

Министерският съвет даде съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана, съобщи пресслужбата на кабинета.

Ген. Антонов е депозирал пред президента писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Решението на Министерския съвет е във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на президента, каквото е изискването на Закона за НСО.

Преди повече от седмица се появи информация затова, че директорът на НСО ще бъде сменен и че е подал оставка. Тогава Ангел Антонов отрече това да е факт.
Стана ясно обаче, че Военно-окръжната прокуратура проверява няколко сигнала срещу него, подадени от служители на НСО.

Те са съобщили за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство “Кричим”. Антонов е разпитван 2 пъти вече в хода на проверката, показания са дали и 25 негови подчинени. Военните прокурори проучват и някои договори за обществени поръчки, сключени от НСО. 

Генерал-лейтенант Антонов бе назначен на поста с указ от президента Росен Плевнелиев на 30 май 2014 г. Тогава той зае мястото на бригаден генерал Тодор Коджейков.