Гласуваме с цветни бюлетини - зелена за Народно събрание, синя за евродепутати

Полиграфическата защита на гърба на хартията също ще бъде в различен цвят, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева

Обратно в новината

Коментари - Гласуваме с цветни бюлетини - зелена за Народно събрание, синя за евродепутати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А машините ще печатат ли разноцвети разписки? Защото, ако не, то това си е дискриминация на избора за начин на гласуване.

Евро - Боклуци!

Като чета текста разбирам, че на зелена бюлетина имената ще са написани със зелен текст. На синята - със син. Точно като маскировка на текст - да е невидим! :-)

за да може на кафявите да им е лесно.

Докога ще трепете дървета ! Безхаберници !

Организация за икономическо сътрудничество и развитие През последните десет години държавният дълг в развиващите се страни нараства по-бързо, отколкото в развитите страни. Но все пак основната тежест пада върху ОИСР - 54 трилиона (данни към края на 2023 г.). Това е с 30 трилиона повече, отколкото по време на икономическата криза от 2008 г. А САЩ заеха 34 трлн. МВФ отбелязва, че разходите за обслужване на дълга на Вашингтон са „загрижени“ и „не съответстват на дългосрочната финансова устойчивост“. Всъщност почти трилион годишно. " И там издават нови и нови облигации, по-специално за покриване на бюджетния дефицит, който достигна 828 милиарда. Само през Covid 2021 имаше повече. В резултат на това, отбелязва Евгений Шатов, икономиката попада в капан, така наречената дългова спирала. С Китай също има трудности, но по различни причини. Ако в САЩ основният проблем е инфлацията, която увеличава разходите за финансиране, то в Китай ситуацията е обратната. Дефлацията плюс кризата с недвижимите имоти е сериозно икономическо препятствие, казва Николай Переславски, ръководител на отдела за икономически изследвания в CM Service.

Бюлетината за ЕП трябва да е с черен цвят, че некрологът му се поддава от джоба. Ясно е, че за целта и за доброто на България трябва два пъти да се гласува за Възраждане.

бягай бе, копейка... заминавай да правиш добро в Русия, тука не ни трябват еничари като теб

А ние от цска или ботев, как ще гласуваме?

Надявам се този път да ми бъде предоставена възможност да гласувам с машина, а не бюлетина. Предишният път ГЕРБ-ДПС в лицата на Желязков и Пеевски със съдействието на ЦИК проведоха активно мероприятие за отпадане на машинния вт, защ ото били имали съмнения за манипулиране. По-късно ъмненията им бяха опровергани, о щетата вече беше нанесена - нямаше машини, а вотът с бюлетини беше изманипулиран от същите ГЕРБ-ДПС. Надявам се този път да ми бъде предоставена възможност да гласувам с машина, а не бюлетина. Предишният път ГЕРБ-ДПС в лицата на Желязков и Пеевски със съдействието на ЦИК проведоха активно мероприятие за отпадане на машинния вот, защото били имали съмнения за манипулиране. По-късно съмненията им бяха опровергани, но щетата вече беше нанесена - нямаше машини, а вотът с бюлетини беше изманипулиран от същите ГЕРБ-ДПС.

Ти ако искаш гласувй и на дъговоцветен екран! Пак няма да фанете "ръка" на тия избори! най-много да фанете някой евро-макарон!

Че то вие върнахте на власт герб и дпс, не знам какво мрънкаш. Всеки глас за ппдб е глас за Боко и Пеевски.

Бюлетината е дълга 60 см, но за жените 10 см нищо не са :)

Синьо и зелено е същото за далтонистите, бе! Трябваше да е бяло и черно

Има и текст, не се различават само цвят. И логото е различно

аз като не мога да различавам цветове, сега дискриминиран ли съм?

Мисля, че си достатъчно грамотен да прочетеш за какво гласуваш? Или се бъркам?

значи бюлетината за Народното Събрание ще е зелена, на нея имената ще са изписани също със зелен цвят. Нещо като бойното знаме на Ангиля - три разярени бели лъва на бял фон...

Тези, които ще дойдат на екскурзия от Турция ще им е удобно

От бюлетините трябва да се премахнат НОМЕРАТА, за да не могат неграмотниците да гласуват. Повечето от редовните платени гласоподаватели в Булгаристан не могат да четат, но познават цифрите. Това е елементарно, но ефективно решение за предотвратяване на голяма част от платеният и корпоративният вот.

на неграмотниците идва някой, дава им по 100 лева и им казва точно кога и точно на кой адрес да дойдат и да си сложат кръстчето и пръстовия отпечатък на мястото за подпис