След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите

Собственикът на бойния пистолет от инцидента в Арбанаси ще бъде привлечен като обвиняем в четвъртък, уточни Калин Стоянов

Обратно в новината

Коментари - След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все е изпълнява заплахите на Денков. Ако не слушаш ще си ходиш

Глобата за 200 км/ч в града е достъчно висока. Това как помогна ?

на едро!

Известен е факта, че събираемостта на глобите е крайно ниска. И когато говорим за по-високи глоби, това е "хвърляне на прах в очите" на населението. А как калпави политици могат да създадат читави закони, когато са във вечен спор - "Ние - Вие - Те" ? И докато спорят проблемите стоят някъде в "мазето". Понякога чуваме кьорфишеци от Борисов, Доган чрез Пеевски говори за баланс, и така нататък. Но поне нека "да поздравим" башовете на отделните партии, и да продължават да спорят "Ние - вие - Те" пък народа нека почака !

Масово лекенцата на мама и тати дето карат коли за по 50-100-200 бона правят каквото си искат навсякъде и за тях правила и закони не важат щото мама и тате са министри, рода на министри, бизнесмени, политици, мутри, пласьори и всякаква друга долнопробна измет. Понеже те са "наши" хора и сега не върви министърчето да им троши рахата и да им разваля кефа най-лесно е да осере цялата пътна мрежа с камери, триноги и посерковци в униформа дето се крият в храстите и така да дере народа затова, че си е позволил по коларските пътища пълни с трапове да кара с 60 км/ч при някое малоумно ограничение 50 поставено нарочно, за да бъде хранилка. Ето това е големия проблем в държавата - богатите и тези с власт са недосегаеми и правят каквото си искат, а го отнася бедния човек. Въобще не ми дреме на хоя за тия лайнари дето се утрепаха с джипа. Такива е имало преди, имало е и ще има и глобите не могат да ги спрат понеже тези лайнари имат пари и мога да си платят глобата, могат да си купят нова кола и пак да карат с 200 в града. ЗАТВОР ТРЯБВА!!! Като те хванат пиян, дрогиран - директно в затвора или принудителен труд. Като те хванат, че караш с 200 - колата я палят пред теб да изгори, а глобата ти е процент от имуществото където имаш. Не от доходите, от имуществото, защото иначе богатите говньовци-пласьорчета, сводници и тн. карат коли за по 200 бона ама са безработни, на помощи и тн. и реално няма никакъв доход. Съдирайте богатите измекяри и оставете бедния човечец да диша. Спрете да издевателствате над работещите българи! Задминахме африканските и южноамериканските кенефи по ниво на корупция и безвластие.

Ако го направят /това с повишаването на глобите/ очаквам : -да се понапълни бюджета с парички от...сиромасите. -тези които са от "нашите" да продължат да се / и НИ/ размазват. - и да! по-леките катастрофи БЕРОЯТНО ще намалеят ,но. не до очакваната степен .

Не глобите бе льольо ,ще глобиш мене ,който кара с 60 при ограничение 50 ...Обърни внимание на нощните гонки и не си извъртай главата встрани ,а не на пенсионера с неговата таратайка изтървал леко газта с няколко километра отгоре.

На ма.. то в.... другарю министър!!!!!Как все високата скорост ви е виновна,а?В този случай джипа е бил обладан от зли сили и блокирал педал на газта????Тоя олигофевн за три години има незнам колко си фиша и акта ,а колко не са му писани ,щот мама нали ....Ама ние дигаме глобите ,за да могат милиционерите да лапкат ...

аз карам летящса чиния на фирма кой карал къде летел как па че да знаеш

са да питам с каруцата на олколовръстното на софия мое ли да изпреварвам оня с поршето ?

Егати логиката , сопола си е напълнил носа с бучки и се е размазал с 200 ама обикновения туземец да бъде пребит с камъни ..... колата не е била негова какво общо има размера на глобата .... ааа тулупа е казал пари нема действайте

какви глоби бе пор опулен, затвор трябва щот на мамините синчета дето ги пазите име през оная работа глобата .... нали мами и тати вадят пачки и плащат

маймуни са на власт

Това момченце, а и много като него не разбраха, че възпитанието е най-важно. На следващо място е събираемостта - не 40% а 100%. За съжаление у нас най-им е лесно с увеличаване на глобите. Те това е простотията на всички в НС и управлението на държавата.

И като оня се размаже с 200 в дървото и той и колата му се разцепят на две, кого ще глобиш бе, умник? Ами ако се натресе челно в друга кола при неправилно изпреварване?

това искане е за пара в свирката. Помните ли как говореха да вдигнат глобите за паркиране на тротоарите на 200лв, преди години. И какъв е ефекта - пара в свирката. Проблема тръгва от семейството, държавата с некадърните й закони и малоумните й органи, висящи по хранилките, идиотската корупция, шуробаджанащина и други такива, полазили обществото ни. Какво искаме при достигнати и задминати 80% дебили.

Когато няма кой да упражнява контрол , какво значение има размерът на глобите? Пак да се направим , че сме загрижени и веднага имаме решение на всички проблеми?!

веднага скачай да глобяваш

Няма нужда от увеличаване на глобите, а от друг тип наказания. Глобите по правило са несъбираеми, особено ако вземем за пример конкретния слечай - момчето е било пълнолетно, студент е , вероятно официално няма доходи, в същото време кара автомобил, който по документи не е негов. Какво ще му вземат? Нищо. Даже тия дето пишат, че мама ще му плати глобата - защо така решихте, няма нужда да му я плаща, ще виси като несъбрано вземане. Повечето, които правят сериозни и системни нарушения знаят, че макар да са хвърлили хилядарка в дискотеката вечерта, официално нямат доходи или имущество, което да обезпечи наложените наказания. Докато не ги накараш да рботят или да лежат, няма никакъв смисъл от размера на глобата

В САЩ глобата отива с лихви на данъците. Веднъж да не си платиш данък-имот и местния шериф ти продава имота на търг.

Тинтири-минтири - скъпите глоби няма да ги направят по-събираеми, само ще увеличат приходите към МВР без да е подобрена ефективността. И ще подкрепят корупцията.

Колосален некадърник - вдигнете КОНТРОЛА върху пътищата, не глобите ! Нали целта е да се предодвратят убийствата по пътя от такива нагли говеда - смятате ли, че една висока глоба ще ги спре - та те газят хора, глобите не ги спират, само КОНТРОЛ върху тези 10% нагли и самозабравили се парцали в скъпи кошници !

Полюционерите се занимават с професионална дейност: да подпират дуварите по сокацити играейки "джобен тенис".

Полюционер!

Има логика, например ако те хванат с 75 км/ч при ограничение на скоростта от 40 км/ч да ти конфискуват основното жилище, ако караш с 240 км/ч е ясно, че могат да ти хванат само дедовия.

По милиард на нарушение ... че с скоро инфлацията ще изде милионите ...

Имо пилоти на които им е трудно да се движат в колона при деведесет км/ч с нулева видимос от насрещното движение и борбата е да минат с една кола пред теб.

Ех, че хитър министър, вместо да поиска драстичен скок на контрола по пътищата тои иска драстични глоби.

Аз, понеже го гледам, че е много умен тоз министър, да му дам и аз акъл, че и аз съм много умен: Що ще вдигате глоби, като може да забраните колите направо и край - ще се свърши тая мъка най-накрая.

Ако някой си мисли, че на пияни или дрогирани пишлемета (и не само) , в 3 часа през нощта, карайки мощни коли, им пука за камери и глоби, значи не е в час.....

Ти нали си в час, предложи! Май нямаш идея?!

Ами работеща полиция и затвор за каращите дрогиран

Най-елементарното, цивилни коли в града и не да снимат с камери а както е по света, спират те, репатрират ти колата а ти с автобуса или с такси по живо по здраво.

Шилo

Не е проблема в размера на глобите, а е неприлагането им. НЯМА КОНТРОЛ ОТ КАТ! Стоенето в засада зад някой храст на безумно поставен знак (60) не е контрол, а милиционерска простотия! Докато не се вкарат автомобили без означения в трафика, които да санкционират наглите и безскрупулно нарушаващите правилата шофьори, няма да има контрол. Ако можеш за един ден да минеш на 10 светофара на червено и нищо да не последва, това означава, че контрол НЯМА!

да се събират и ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Господин министър, да ви светна как е в Скандинавия/Норвегия/. 8 точки в талона- взимат 3 при неспиране на Стоп, което в България е всекидневие. Взимат още 3 точки за превишаване на скоростта над 30 км. в населено място и като останеш с 2 точки-честито. 6 месеца без книжка/това е минимално/ плюс солидна глоба. Ако не платиш до 2 седмици отиваш в затвора за определен период. Разбира се се явяват на съд преди това. Пък вие си вдигайте глобите колкото искате. На някои задкормилни устройство им е празно между ушите и им е все тая. Трябва да се води предпоставка за престъпление и може би тогава нещо за стане....взети книжки за много време отразяват. Рецидив-затвор...ама не изпитателен срок.

Мога ли да питам Г-н Министъра като е ходил до Полски Тръмбеш колко пъти са го снимали за превишена скорост точно преди Полски Тръмбеш в селата дето са поставили легнали полицаи и ограничение от 20-30км/ч.? Абсурд е това, международен път, ограничение от 20-30км/ч. Движим се с 200км/ч само, че не по пътищата, а в обратна посока на развитието на останалите европейски държави. 300км София-Русе преди 10 години пътувах за 4 часа, сега над 5 часа и винаги ме снимат залегнали в храсталака полицаи за превишена скорост ?!? При все че карам като бабичка, ама като е 30км/ч ограничението и минеш с 50км/ч - 200лв глоба. След още година направо нарамвам куфарите и тръгвам пеша София-Русе, то все тая вече... и сигурно пак ще ме снимат преди Полски Тръмбеш, като се се затичам ...

По-слаб министър на МВР не помня през последните 30г., всъщност.... може би Цв. Цв. само го бие този льольо.

Шилo

Милиционер, с акъл колкото аспирин и милиционерско мислене, ако въобще има такава мозъчна дейност при милиционерите.

А ... нещо за оставка не спомена ли тоз министер?

Сбе ско майкати работи в КАТ трябва да со луд да спазваш правилата. Я проверете колко пъти е прикривала синчето си. Освен това в Пловдивския кат са майстори на измамите. Подменят документи. без да си карал въобще там изведнъж ти идва фиш за триста лева за превишена скорост с кола която не си виждал нито карал. После доказвай че не си бил ти.

Ако ти е трудно да докажеш, че не си ти - безнадеждно е!

Подобни популистки изказвания на такова ниво показва некадърност и безсилие. То е подобно на изказването на Цецко физкултурника (известен министър на вътешните работи от Герб), че не може да сложи навсякъде милиционери... - като че ли в държавите с малко престъпност има на всякъде полиция ?! И в случая, ако шофьорът беше оцелял глобата за превишена скорост щеше да бъде над 1000 лева повече от минималната заплата в държавата. Трябва да има повече пътна полиция, която да има за цел да осигури спазването на законите, а не събиране на рушвети !

Тоя да се маха, ама не се маха. Тук работата не опира до КАТ, полиция и т.н., и изобщо не е за вътрешния министър, а е работа за министерството на образованието и преразглеждане на държавната политика за подрастващите.

Корупция брат. Там е проблема. За 50 лв чудеса стават в Бг

Аз пък искам отчет, защо нарушителите са повече след като многократно вдигнахте глобите. Защо инцидентите са повече след като се правят повече акции. Защо пътищата са негодни за употреба след като се харчат милиарди годишно. Преди да правите нови промени, първо покажете ефекта от старите

Какво глоби ви тресат бе некадърници? Тук в Канада след 3-4 нарушения ти прибират книжката и си на автобуса. А убийци с 16 нарушения в БГ си карат като на световно!!!!!

Колкото и да е глобата , мама от КАТ ще я заличи ! Защо не вдигнеш Глобите на Корумпираните ти Служители !?

А контрола бе бастун, къде е контрола от фуражките. какво ще кажеш че синчетата на куки и прокурори са най-наглите копелета. Другите са техните родители - ченгета и прокурори. Деба тъпото и наго герберастко лайно.

Утре някой ще се задави с костилка от маслина примерно и ще умре, тогава сигурно и маслините ще забраните.

Това е следствие от интелектуалната импотентност. Случи се нещо някъде и ведна у фуражките след ва реакция като у кучето на Павлов: катастрофа - глоби. Никакъв причинно-следствен анализ, никакъв план за превантивни мерки, никаква отговорност от контролните органи. Те са само събирачи, на ... каквото падне.

Тоя каза: "Няма ме пари да го погребем, пък тя ни е колежа, трябва да му платим счупената кола на на софийската фирма и да платим лечението на пострадалите и кръвнина на роднините. Я ги платете вие бе прости шофьори."

Stanko

Глобите имат смисъл при физическо присъствие на полицията,хващат те на място,и те глобяват.А тия камери-колата на името на някой си , не бях аз,дрън дрън.Безнаказаноста до това води.Повече физическо присъствие на полицията.Постове с радари.А камерите-примерно във Франция са засекли 6000 случая на дупликиране на номера:колата се намира в Марсилия а прави нарушения в Париж.Човекът не е напускал града(Марсилия) и го викат да му вземат книжката заради много нарушения на скороста.или неправилно паркиране.или нещо друго засечено с камера.Тия камери вършат работа ама не за всички.

Не могат да съберат и 50% от вече наложените глоби, искат увеличение.. Какъв е смисълът, бе, льольо?!

ЗДП и ППЗДП трябва да бъдат не само изменени, но и допълнени. Като например, че минималната дистанция, на която водач на МПС мож е да мине покрай пешеходец - 3 метра.

Бачо, то има места, дето пътното платно няма три метра бе! Ти къде живееш?

на тиха софийска уличка до детска градина

Вече заради всеки катастрофирал наркоман и пияндурник ли ще вдигат цените на глобите? Интересно кой го глоби сега, че карал с 200 в населено място?

Идеята на глобата е ти да се стреснеш от нея и да не правиш като него

Бе тя майка му е в КАТ, ти с глоби ще го плашиш!

Мама като е в КАТ е спестила този стрес на синчето. До там е довело и това му поведение. Бог да ги прости. Иначе докато има равни и по-равни пред закона ще се губи основната му функция.

Каквито нарушителите, такива и "законотворците" + "министрите" - идиоти! Тия все едно от Луната падат!!! Глоби ще увеличават... То контрол няма, корупция навсякъде, всеки втори със служебен пистолет, всеки престъпник/нарушител се оказва сътрудник на МВР... те глобите щели да вдигат... Повтарям се- Идиоти!!!

Какво стана с полицейския служител който катастрофира пиян във Велико Търново преди седмица

Много лош махмурлук има и е в болнични.