Това съобщи рано сутринта министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус". Той изтъкна, че това е станало благодарение на целодневната работа, извършена от криминалистите.

Откритите чували и кашони са били укрити в автомобил, открит край София.
"Има насоки, че една част от количествата са изнесени извън страната, но това трябва да бъде подкрепено със съответните доказателства”, допълни министърът. 
„Искам да благодаря на служителите за постигнатите резултати, но все пак нека да им дадем и технологично време, в което да проверим всички адреси, за които имаме съмнения, че може да са укрити част от откраднатите платина, злато и сребро”, добави Цветанов.

Първоначално той съобщи, че откритите ценни метали са 50-60 кг, но по-късно уточни, че те са 175 кг.

Разследването по операция "Комбинаторите", при която вчера бяха задържани шестима души, продължава, увери той.

Миналия месец от склада бяха откраднати голямо количество ценни метали, вчера от МВР уточниха, че те са били точно 1.8 кг платина, повече от 20 кг златни накити и 369 кг сребро.
Оказа се, че един от задържаните и главен организатор е бивш митничар, известен като Георги Генерала.

Вчера от полицията заявиха, че контролът в склада е бил силно занижен, а кодът на сигнално-охранителната система не е променян от 2002 г. Шестимата арестувани са получили кода от служител, който работи там.

Днес от летище София уточниха, че складовите помещения, от които са изчезнали скъпоценностите, не са тяхна собственост, нито се управляват от тях.