Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на Министерството на външните работи, цитирано от БТА. Информацията е на Генералното консулство на България в Солун. Издирването на младия мъж ще продължи и във вторник.

 33-годишният българин се е опитал да премине от единия на другия бряг на реката. Той е бил придружаван от двама гърци, които са се спасили, като са се хванали за клони на наблизо намиращо се дърво. Българинът е бил повлечен от водите, предаде БТВ.

В същото време около 50 къщи в три планински села около Янина са понесли щети от придошлите води, а 30 семейства са били евакуирани. Част от пътя между Янина и Игуменица е бил затворен за превозните средства заради кални свлачища.

 Ситуацията в област Благоевград след обилните валежи в събота и преливането на река Струма остава критична, каза зам.-областният управител Георги Баханов. Спасителен екип от Благоевград продължава огледа в района на Кресненското дефиле и все още издирва тялото на шофьор на катастрофирал камион.  Камионът е трябвало да изсипе камъни в подкопаната от реката дясна лента от пътя в посока Кресна, когато се е свлякъл участък от пътя. Шофьорът е 45-годишен и е от град Белица.