По-късно от приходната агенция потвърдиха пред БНТ, че има наложен запор върху част от банкови сметки на бизнесмена, но не обясниха каква е причината, нито сумите, които той дължи към хазната.

Перничанинът сам се похвали пред медиите, че е спечелил половината от рекордния близо 10-милионен джакпот, паднал на 18 ноември. Другата половина отиде при играч от Бобошево.

След това обаче стана ясно, че фирма на Русимов е собственост на бедния ром Бойко Илиев, осъден заради данъчни задължения за близо 700 000 лева.
Затова сега срещу пернишкия бизнесмен върви и данъчна ревизия като физическо лице, защото той е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета.

Росен Русимов, който е солидарно отговорен като физическо лице за дълговете, е прехвърлил дружеството "Билд Инженеринг" на безимотния ром Бойко Илиев от село Медковец. Според регистрите размерът на задълженията на фирмата за периода 21 февруари 2007 г. - 30 юни 2009 г., докато е собственост на перничаните Росен Русимов и Ангел Христов, е 618 000 лева, които с лихвите днес са над един милион лева.

Според източници на БНТ от монтанския съд и според данните на НАП фирмата на тотокъсметлията е купена без данъчни задължения и дори на печалба от мъж от Лом, а едва след това е прехвърлена на Бойко Илиев.

"Има механизми в закона, за да се потърсят старите фирмени задължения от физическите лица, които са били собственици и управители, и точно това ще направим в случая с Росен Русимов", казват от Националната агенция по приходите, цитирани от "24 часа".

Самият Русимов заяви пред Pernik24.bg, че "цялата дандания е заради късмета му и огромната печалба".
"Щом вземеш отнякъде пари, гледат да те одрусат като мечка - дива круша", коментира перничанинът.