НАП запорира сметките на единия тотомилионер

НАП запорира банковите сметки на пернишкия тотомилионер Росен Русимов-Джуджето, съобщиха "24 часа" и Pernik24.bg. Очаква се бизнесменът да се раздели с над 1 милион лева от рекордната печалба, след като приключи проверката.

Обратно в новината

Коментари - НАП запорира сметките на единия тотомилионер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо НАП не запорира сметки и имоти на всички продали си задлъжнелите фирми към НАП. А трябва да носим ние отговорност. Те ли са най-хитри - ние да плащаме данъци, а те не. Аз се съдя с НАП заради един такъв който си продаде фирмана и не внесе ДДС-то и те го искат от мен. ТЪПАНАРИ

Докато не започнат да теглят тотото на площада пред хората, не вярвам на това тото.

Сега да е обеца на ухото на всеки в Бг който спечели повечко пари и реши да се похвали - я мутри, я Нагли, я НАП ще го напъплят. А тоя май някакъв номер е извъртял - хем някакъв местен "субект", хем направил врътка със задлъжнялата си фирма, хем уцелил милионите, хем решил като никой друг да се подвали/легитимира.

За мен всичко е уидурдисано(използвам тази дима нарочно) Абе тия съвсем за канарчета ни смятат До кога ще си мислят че ние трева пасем и могат да ни будалкат ? Не зная какво се случва с второто подставено лице тото милионер. Или пернишкия е за отвличане на вниманието и разлайване на кучетата Няма ли кой да го хване перничанина и да го подгрее за цялата истина как се баламосва народ?

А до всички които казвате задължения към държавата треа да се поправите със задължения към всечки нас. Когато некой не си е платил данъците за 600 хилки тва означава 600 хилки по-малко за болниците и да детските градини... Тогава помислете дали треа се смеем или да питаме ше го съдят ли....данъчните престъпления са точно толкова сериозни колкото и грабежите....

Аз не мога да разбера... Още ли вярвате в приказки мили деца? Ъова просто от началото до края е съшита история... как пък точно сега единия милионер се показа, за да няма недовлство в тълпата и да докажат че наистина го има :) Помислете малко бре плебс ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Транслитерирано друг път!!! Писах си го на кирилица. Не съм ви ползвал простотиите за транслитерация.

Глупавото само се обажда.Трай си и си харчи милионите с кеф.Учи се от политиците крадат много по-вече и си траят.

повече е 1 дума

"по-вече" е, и това доживях да видя !!!!!!!!!!!!!!

ТО Е МНОГО ПРОЗЗЗ...Т.КАКВО СИ ПРАВИ РЕКЛАМА

това са само медийни клишета. НАП няма право да разкрива данъчно-осигурителни тайни по ДОПК. Още повече, че могат да се запорират фирмени сметки, а не лични на управители и собственици. В тая страна се говорят само простотии...

глупаво е да си рекламирш и показваш печалбата

Всичко е много съмнително.Прилича ми на бушон.Каза,че е щастлив и има всичко,но има вид на прошляк без зъби.Чове ,който има всичко не е без зъби.Нещо не се връзва.Май джакпота е някъде другаде.

Докъде го докарахме, дянковчетата да чекат некой да земе некой лев от тотото, за да могат да съберат некой лев за хазната.

Съдружника на Джуджето във фирмата,дължаща 618хил.лева е Ангел Христов/един от така наречените"братя галеви"/.Нищо ново под слънцето,целия им"бизнес"е такъв,кражби и само кражби от тъпите мутри,за сметка на обикновените,нормални граждани на РБ...

вместо да коментирате всички, че има нещо гнило в цялата история, някакъв си с прякор е спечелил тото фиш, че те знаят ли как се попълва и къде е тотото. Сещам се за едно време как мутрите чакали такива с шестици и им осребрявали фиша за да могат да си изперат парите, даже имаше виц за човек който колегите му го метнали с фиш менте и някаква мутра му броил парите. Както и да е, въпроса тук не е НАП и тн, а как точно Джуджето от Перник с дългове и нз си кво спечели.

Абе тези от Перник верно си заслужават името....

Kalin

Нещо не се връзва тая история.Ако този човек е спечелил от тото тия пари той ги спечелил като частно лице.А задълженията са на фирмата му.Няма логика първо парите от Тото да ги преведат на фирмените му сметки че някой да ги запорира.Явно или е партенка това или журналиста нещо не е разбрал.

Пич,говориш простотии...не се излагай!

Зависи как му е регистрирана фирмата която има задължения.Ако е ЕТ яде хуиката/отговаря с цялото си имущество пред закона/ Така че ако дължи данъци давност нема.Ама само лихви.

Регистрирай ООД, натрупай задължения за ДДС или по не изпълнение договори, пък гледай как си отговорен само в рамките на капитала ;)

И до кога закона ще позволява прехвърлянето на фирми, които имат задължения към доставчици, работници и НАП? Този номер върви от години, държавата губи огромни суми а НС се прави, че не вижда.

Ами ти как си представяш да не може да се прехвърля фирма , ако има задължения? Всяка фирма във всеки един момент има някакви задължения, текущи, към някого - държава, доставчици, персонал...

То е ясна работата,с едната ръка дават,с другата вземат и пито платено.Уж,че спечелил.Всичко е шменти-капели,сана-бана!.....Хайде еваллла :)

kgb777kgb

Не четете законите или просто сте си тъпи ! За всяко задължение има давност ! При прехвърляне на фирма СЪЩО има давност на отговорност на управителя и собственика ! Ако е изтекла тази давност тъпите данъчни само се ежат ," ше земат един по-квадратен " , че по-лесно се реди при папките !!! Отдолу човека ви го е обяснил - четете - при продажба купувача поема и задълженията ,щом така е записано в акта за продажба ,другото е комунизъм !!!

Това е една вратичка в закона, /не, огромна порта може да се каже /, която разрешава да се прехвърлят такива задлъжняли фирми на някакви безимотни цигани, откъдето държавата да не може да си вземе парите. Може би е нарочно, кой знае...в милата ни БГ всичко е възможно. Ще повярвам, че има справедливост и борба с такива тарикати, когато държавата си вземе дължимото от когото трябва даже и да е прехвърлена фирмата. А най-умното е да се проверява преди прехвърляне дали фирмата не дължи пари на държавата и чак тогава, след определен период от време да разрешет прехвърлянето й от едно лице на друго. Сега искам и този пернишко-цигански тарикат да си плати първо задълженията към държавата и след това да си вземе останалото от печлбата.

kgb777kgb

Абе много комунисти тука !! Как ще забраниш на някой да продава или купува фирма ???????? Това си е нормална сделка по търговския закон !!! Спрете с тия глупости , държавата , ако иска може да си прибира дължимото , само някой трябва да работи / НАП / а не да ходят да рекетират разни дребни фирмички !!! Не смеят да пипат едрите защото там първо ги бият и после питат - " Вие за какво бяхте дошли ? "

половината - комунисти, другата половина - спиритисти-дъновисти, въобще, измет всякаква.

По твоята логика МТЕЛ нямаше да може да си смени собственика, защото във всеки един момент има текущи задължения към държавата или някого. Ма наистина нямаш елементарна идея нито от право, нито от счетоводство, нито от нищо.

Време е да плаща стари дългове. И на мангустата дето е прехвърлил фирмата пред фалиране и осъден условно за дългове, да даде една хилядарка да си нахрани децата.

Този не е спечелил абсолютно нищо!Просто е избран за бушон,на този за когото е"събран"този джакпот.Той просто е един шут,на който е обещан някой лев за целия цирк,който той разиграва сега по телевизиите

Това е истината.

първоначално реших че този е един весел добряк, но очевидно сгреших. Той един весел мошеник. Е, поне в случая има справедливост. Но път трябва да докажат че е измамил онези хора на които са прехвърлени фалиралите фирми.

Tози е такав смотаняк !

...няма случайни неща.

поговорките на този печаливш много ме кефят - желая да му върви по вода.

Поредната изцепка на НАП - бил продал фирма с много задължение - В КОЙ ЗАКОН ПИШЕ, ЧЕ ТОВА Е ЗАБРАНЕНО ? Нали новия собственик е поел права и задължения... солидарната отговорност има давност при продажба на дялове. Ще го хванат точно за опинците. А ако случайно скалъпят от НАП нещо тип "дохода на Цецко и тъщата" тоя ще ги ожули така яко в Страсбург, че ние, данъкоплатците ще му платим още един джакпот обезщетение.

Не сте прав. Ако смятате, че новият собственик приема солидарно права и задължения, то трябва да има графа където да са описани всички задължения към държавата, които се прехвърлят заедно с фирмата към новия собственик и той да се подпише, че е надлежно уведомен за това и е съгласен с положението, а не после циганина да вика, ама аз не знаех, ама никой не ме предупреди, аз нямам пари да платя, никой не ми е казал за такова нещо и т.н. с което си измива ръцете и ни лук ял, ни лук мирисал. Не става така тая работа, трябва да си има правила в тези работи. Ти като купуваш апартамент не ходиш ли да провериш дали не е ипотекиран, дали няма и други собственици с претенции към имота, дали не е под запор ??? Същата работа е и с фирмите, само, че няма закон, който да защитава държавата от подобни мошенници. Държавата не си пази интересите, това е !!! А иначе човек, който купува апартамент знае да си пази интереса, иначе гори...

Нямаш елементарна идея какво говориш. Когато някой продава дела си във фирмата, това става задължително пред нотариус, пред който се представя и баланс на дружеството -в него ясно и точно са описани всички задължения на фирмата и новия собственик се подписва, че поема фирмата с тези задължения!!!

Абе не е сигурно дали е спечелил от тотото,но е сигурно ,че ще плаща.

Бълха го ухапала.........

Като ги върне на НАП,другите какво ще ги прави? Ами другите ще чакат!

Вече и тото да не играеш!

Глупако ,който те караше да се хвалиш за печалбата от тото.Освен данъчните вече и мутрите ще те хванат и нищо няма да ти остане.

Глупак е този, който си въобразява че ще остане анонимен в България в тази ситуация.

Е какво сега да го съжаляваме ли? Ами като дължи пари, поне да благодари на късмета си, и да си плати чинно. То може и заради това да са му се паднали, да излезе начисто към останалите.

смотаняк ! не можа тихо да изпере парите и да не се прави мъж ! типичен пернишки селендур ! Да му ги вземат всичките като се прави на тарикат !

Типично по български е твоето изказване - да излъжем, да измамим, ако може да не платим, да се изтарикатим, а ако ни хванат - държавата е виновна че иска да си събере данъците, а не този, който не ги е платил. Заради мислене като твоето сме в това състояние. Прехвърлянето на фирмата на безимотен човек е доказателство, че въпросният тарикат е търсил точно това - да не си плати данъците и е съзнавал че дължи пари. Ако се замислиш малко - ако укриването на данъци не е национален спорт в България - пари ще има за много повече неща. 1 000 000 лв са детските на над 2500 деца.

Бах ти детските! Къде вземат по 400 лв.

много сте прав! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"типичен пернишки селендур..." А ти? Ти не си ли селянин? Аман от такива измекяри като теб!!!

А защо НАП не са се задействали по купища други казуси с така прехвърлени фирми от не един и двама ''лъскави бизнесмени" и "звезди", които показват завиден стандарт на живот и имат предостатъчно имущество? Защо пак законите са избирателно приложими за едни, а за други - нямало какво да се направи?

Прав си- какво стана с братя Диневи? Някой нещо да е чул? Ни гък, ни стон... А и те прехвърлиха на парцалив мургавел задлъжнелите си към хазната фирми...

АМИ АКО СИ ПРОДАДЕ ФИША- ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ЦЪРВУЛИТЕ.

Вероятността да се спечели шестица от тотото, 6/49, е едно към няколко милиона, ако се играе с комбинация, да закръглим - едно на милион. Да предположим, че вероятността, някой да дължи няколко милиона на НАП е пак толкова. Следователно, вероятността джакпотът да се улучи от такъв длъжник е едно на трилион. Вероянтостта такава вероятност да се случи в реално време е абсолютна нула. Като я умножим с вероятността едно на няколко милиона, която се материализира миналата година, два последователни тиража да имат едни и същи числа, значи сме свидетели на огромно чудо. Освен ако не става въпрос за най-елементарни шменти-капели. Подхранвани финансово от стотици хиляди наивници, надяващи се, поне в тотото да има някакава справедливост.

Не е така статистиката. Вероятността длъжник с милион да уцели 6-ца е точно колкото на всеки друг участник без дългове - 1/13.8мил на единичен фиш.

Не говоря зя статистика, а за теорията на вероятностите. Обяснил съм каква е вероятността да се пресекат множествата на спечелилите джакпот и на дължащите милиони на НАП. Естествено с голям толеранс. Ако не си наясно с материята, не се мъчи да разбереш, не е лесно.

.....То е ясна работата,с едната ръка дават,с другата вземат и пито платено.Уж,че спечелил.Всичко е шменти-капели,сана-бана!Хайде еваллла :)

Как може да сме население от такива селски тарикати, а едновременно с това все политиците да са ни виновни, все държавата да ни е крива..?! Как може да имаме въобще държава, като всички са селски тарикати и измамници, дето лъжат единствено себе си! Не променим ли манталитета си, Господ да ни управлява - няма да стане!

Сигурен съм, че дори и не подозираш колко много си прав !

1 ще му вземат - 3 ще му останат. Квото му остане - други ще ги вземат. И те така! Ромът-реципиент ще стане известени и ще го канят във VIP Sister, а може и да направи фондация "С ТОТО срещу злото". Уикилиикс ще разпространи тайната колко е тайна тайната в България и UFO-лози от цял свят тутакси ще поискат данни чий го е търсила Българската армия в Царичина!! Баба Пена ще предаде тихо Богу дух в Горно Нанадолнище, но млъкни сърце... Боко пак ще храни малките момиченца с мръсни ръце, но пък с топла погачка... дето самите те са омесили! Пенетрейшъна на интернет в България ще надхвърли този в Южна Корея ... но нека да спрем до тук

Е ОТ 5 МИЛОНА ЕДИН ДА ДАДЕШ СТАВА СТАВА -АМА ДА НЕ ДАДЕШ 6 МИЛИОНА- ТОВА Е СТРАШНОТО.

сувсем нормално е пурвата вулна \"бизнесмени\" да са подобни боклуци, от тя които бурзат да рискуват не може да се очаква нещо смислено, като се стабилизира бизнес средата в дурявата тогава ще се появят и сериозните и отговорни предприемачи, но е вузможно и да е утопя това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е, ако не беше казал, къде е механизмът, защо този човек не е в затвора вече. Нещастници, мръсни и гадни

Страшни са тези от НАП. Ами къде са другите институции отговарящи за правата на гражданите? Ето една фалирала фирма ЛАЧИТА,която дължи хиляди на своите работници работили по 6 месеца без заплати? И след това фалирала и с променено име ЧИКИТА на името на един бездомник....Няма институции,няма права....само ако трябва да вземе Държавата,тогава работят законите....Абе,българска му работа !

Ама господа не хвърляйте в потрец обществото с изказването, че има механизми с който да взмете личното имущество на български гражданин, който през някакъв период е бил частичен собственик или пълен собственик на дадена фирма, за задълженията й към държавата.Моля Ви кажете къде го пише, посочете закона. Неразбирам защо десните мълчат срещу такива непълни статии. А ако това е истина къде Конституционния Съд, къде е Омбудсмана.Ако неразбирате къде е проблема, то вижте на кое място сме по критерии защита на частната собственост в Европа. Ще ви кажа на педпоследно след Румъния. А Румъния е на последно сигурно защото доколкото чух административно отчуждавала земи за да строи магистрала. Знаете ли на Европа не винаги и пука за нас, може би по някой път просто ни гледа как се проваляме, поради черезвичайната причина - Нарушаване на частната собственост.

това което пише в статията е глупост - ако фирмата е ЕООД или ООД, отговорността на собственика е до размера на капитала, именно затова се нарича дружество с ОГРАНИЧЕНА отговорност. Управителят пък носи отговорност само към собствениците. НАП следва да го дух.ат в случая

ДО 2ЛВ.

Купи си апартамент на твое име. Регистрирай си ЕООД с капитал 2 лв. Сключи договор с моята фирма за дейност за 100 000 лв. с неустойки ако не се справиш за 50 000 лв., след това не си свърши работата. И ела да видиш как ще отговаряш само в "рамките на 2 лв." :)

Абе, за к,во са ти тия пари? Нали каза, че и така си богат? Ей, такива дебелооки хора в тая дивашка държава. Пълно е с мошеници. Вече стана ясно, че голяма част от хората в държавата не са нормални. Ето за това и управлението е такова - крадливо и управията ни е такава - глупава и нагла.

Тези от НАП, само чакат някой да каже,че има пари и веднага проверяват, ровят, страшни са. Човека неможа да им се порадва и веднага му запорираха сметките. Сега ще си изкарат за коледни в НАП.

А не е ли по-добре, че един престъпник ще си плати задълженията? Този е решил, че ще си живее на наш гръб и ще краде от държавата,която ние с данъците си издържаме- това ок ли е за теб?

ами чакай малко де,нека да спечелят от тото ..ама че бързаш ..и ти ще плащаш душко!!!

Когато един такъв си прехвърли фирмата на безимотен ром като му даде няколко стотачки задълженията са загуба за редовните данъкоплатци. Нормално е да има механизъм тази загуба да се покрие от него.

Егати тъпака, да би мирно седяло не би чудо видяло. Дето се вика мълчанието било злато. Сега хвалипръцкото ще се раздели с парите, едната част в държавата (НАП), другата при мутрите. Бог дал Бог взел.

ти какво си мислиш, ей така ти броят милиони ..без да те проверят дали имаш задължения към държавата до 9то коляно...ама че си тъп!!! па ти никога няма да имаш значи ,нема от какво да се страхуваш задник.

Тъпият/в случая/ е този, който в момент на радостно умопомрачение се е изхвърлил ,че е "ударил голеееемата риба". Ако беше се сетил,че и някое от децата му,леля му,баба му... е спечелил,то тогава щеше да си ги папка сладка сладко. Ама нали ..трябва да се похвали българинът,колко съм аз велик и късметлия...