Във вторник около 13 часа нападателката е нахлула в класна стая в Шесто ОУ „Братя Миладинови" и пред други ученици и родители е ударила с юмрук в лицето 58-годишна учителка.

Преподавателката е с насинено лице, оток и счупени очила. Освидетелствана е от съдебен лекар. Побойничката е избягала, но след преглед на камерите в коридора на учебното заведение е задържана за 24 часа в полицията, съобщиха БНР и Дарик радио.

Директорът на Шесто ОУ Митко Митев обясни, че нападнатата учителка е с 25-годишен стаж и отлична репутация, както сред учениците, така и сред колегите.
Установено е, че 27-годишната нападателка е майка на 6-годишно момче, на което преподавателката е направила забележка.

"Затова сме в училище, да възпитаваме, това ни е работата. В дългогодишната си история като учител не съм имала подобен случай. Майката се нахвърли срещу мен без да каже нищо", заяви пред "Стандарт" учителката Янка Цанева.

В Шесто основно училище "Братя Миладинови" учат деца предимно от ромския квартал "Надежда".

Срещу извършителката на побоя е образувано бързо досъдебно производство за нападение на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Информацията за нападението на преподавателката в Сливен предизвика бурната реакция на образователния министър проф. Тодор Танев. Помолен за коментар в кулоарите на парламента той избухна: 

"Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно и без никакъв срам, идиоти. Защото, който удря учител, е идиот. Той, освен идиот и освен на позорния стълб, трябва да бъде и наказан и това ще се случи за памет на другите, които имат такива помисли."

Министърът допълни, че отдавна настоява за инкриминиране на нападенията срещу учители, защото "образованието е най-стратегическата сфера".

"Тя е по-стратегическа от отбраната, защото никоя друга държава или алианс - НАТО или който и да е друг, няма да отгледа нашите деца", категоричен бе Танев.