Снощи дежурният на болнично заведение е съобщил в полицията, че в спешното отделение е настанен пациент, който е жертва на побой.

Установено е, че в късния следобед 51-годишният мъж от Иваняне се е движил с автомобила си по ул. „Раковски”, когато бил засечен от черен пикап. Двамата водачи разменили помежду си гневни реплики и нецензурни думи. Когато стигнали на кръстовището с улица „Козлодуй”, мъжът от пикапа излязъл с кабел в ръка и се насочил към  другия шофьор, който бил в автомобила си. По-младият нанесъл няколко удара по опонента си през отворения прозорец, върнал се до пикапа, грабнал хидравличен маркуч с метални накрайници и ударил в корема другия шофьор, който вече бил отвън. След това нападателят се върнал в колата си и потеглил в неизвестна посока.

Битият мъж решил да го последва с колата си, но се почувствал зле и потърсил медицинска помощ. Той е бил опериран по спешност, като се е наложило лекарите да отстранят далака му. 

Малко по-късно криминалисти от Второ РПУ са задържали побойника. Той е задържан за 24 часа и му е повдигнато обвинение за нанесена тежка телесна повреда. Определена му е парична гаранция в размер на 500 лева и му е наложена забрана да напуска страната. Разследването продължава.