Багажът е бил забравен малко преди 7 часа, като веднага след получаването на сигнала, служители на Девето РПУ са отишли на мястото и районът бе отцепен с полицейски ленти.

На място пристигна екип на Дирекцията „Оперативно-техническо осигуряване” (ДОТО).

Засега мотрисите на метрото се движат нормално, без закъснения, каза директорът на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев, цитиран от "Фокус".
По думите му багажът е бил изоставен при един от входовете на метростанцията, като по-късно след проверка на записите на видеонаблюдението, ще се установи кой и кога го е изоставил, съобщи БТА.  Братоев припомни, че освен полицейската охрана, всяка една от санциите е с изградено видеонаблюдение.

"Очаквам при обезвреждането на изоставения предмет, да има около 3-4 минути, в които няма да има влакове на метростанцията, тъй като това са технологичните изисквания на полицейските органи", допълни директорът на "Метрополитен" ЕАД.

От СДВР допълниха, че изоставеният багаж е алуминиево куфарче. Хората от тази станция на метрото са евакуирани и е забранено влизането на граждани в нея. Впоследствие е установено, че куфарчето е било празно. То е изнесено извън метростанцията и работата на метростанцията е възстановена.

Последна актуализация в 9.06 ч.