Снощи в Сапарева баня беше взривен пореден банкомат. Крадците са засечени от полицията на един от междуселските пътища край пернишкото село Боснек. В акцията участват жандармерия, хеликоптер на Гранична полиция, полицейски кучета и Специализираният отряд за борба с тероризма.

В опита си да избягат от полицейската засада мъжете тръгнали през дере с джипа си, след което започнали да бягат в гориста местност. Един от тях е задържан и в момента се разпитва. Останалите трима все още се издирват.

"Последните месеци има няколко такива нападения на банкомати, като способът на взломяване беше чрез газ, взрив, след което отнемат касетата с парите", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов, който лично ръководи операцията по задържането на обирджиите.

Джипът, с който четиримата мъже са се придвижвали, е бил краден. Крадени са и неговите номера. Те са били взети от лек автомобил в София на 25-и октомври, предаде БНР.

Тримата издирвани мъже са криминално проявени. Те са с десетки регистрации за грабежи и кражби, но към момента от МВР запазват тяхната самоличност в тайна. Главният секретар на МВР каза само, че те са между 35 и 40-годишни.

В момента мястото, където е открит джипът на обирджиите е заградено от полиция и жандармерия. Тук са и баретите от СОБТ. Пуснати са и дронове за издирване на мъжа, който към момента се укрива.