Всички посетители на мола бяха изведени от сградата и се направи проверка. Пред мола имаше засилено полицейско присъствие. Работата на магазините в търговския центъра отново бе подновена, след като управителят на мола е подписал декларация, уточниха от МВР.

През последната седмица на телефона за спешни повиквания 112 бяха получени серия от фалшиви заплахи за бомби в различни столични училища. От полицията съобщиха, че петима от извършителите са били заловени, а родителите им ще трябва да платят между 10 000 и 20 000 лева глоба.

При фалшив сигнал за бомба, най-добре е децата да отучват в неделя. Това пък каза преди дни Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столична община. „Открай време учим директорите на училища, щом има бомбена заплаха и е евакуирано училището, децата да учат в събота или неделя, даже по-добре е да ги накарат да учат в неделя”, каза Бояджиев.

При сигнал за бомба хората трябва да се евакуират без паника, защото тези, които се развикат, създават допълнително напрежение и често има пострадали ученици, с изкълчени крака и ръце, именно от паниката.
Има ли заплаха от бомба се обявява по високоговорителя, евакуират се децата и се продължава занятието в събота или неделя, допълни експертът по сигурността в Столична община Иван Бояджиев.

През годината множество сигнали за бомби бяха получени и в различни съдилища в страната. Всички от тях се оказаха фалшиви.