Днес, към 15.00 часа, в полицията е постъпил сигнал за произведен изстрел пред заведение в столичния ж.к. „Лагера“, съобщиха от МВР.

Според първоначалните данни, 64-годишен мъж е стрелял с незаконен пистолет срещу 42-годишната си съпруга, която седяла в пълната с клиенти градина със своя прятелка. 

Според "24 часа" Венцислав (Стойне) Василев е името застрелялия жена си. Мъжът е изстрелял четири куршума. Единият от тях е попаднал в главата. Медици са констатирали смъртта й. 
 
Малко след извършване на тежкото престъпление, мъжът се е предал в столичното Шесто РУ, предал е и огнестрелно оръжие. По непотвърдена информация мъжът е имал ограничителна заповед към жертвата заради тормоз. Тя няколко пъти подавала сигнали срещу него, включително и вчера. Двамата не са разведени, но не живеели заедно. Имат две деца - на 5 и 11 години, допълниха bTV и Нова телевизия.

Според съседи причина за трагедията е ревност.

Районът беше отцепен, докато криминалисти извършват оглед. На местопрестъплението бяха шефът на столичната полиция Ивайло Иванов и шефът на Криминална полиция Ангел Бадънков.