Това заяви днес в съдебната зала свидетелката Теменужка Кайлитска по време на заседанието на Софийския градски съд, предаде БТА.

Магистратите трябваше да решат дали да освободят от ареста Марчело Джотолов. Защитата поиска от съда да наложи мярка за неотклонение "домашен арест", а прокуратурата повдигна ново обвинение на арестанта.

Новото обвинение на Джотолов е за рекет и изнудване на бизнесмена Иво Балевски. То е на базата на показанията на свидетелката Теменужка Кайлитска. Пред следователи Кайлитска е заявила и, че след излизането от ареста на Алексей Петров, анонимен й е писал по "Скайп", като й е казал да внимава, защото вече са платени по 15 000 лв. за убийствата на нея и още двама свидетели.

Прокурорът по делото Светлозар Костов каза, че Джотолов е заплашил по телефона свидетеля Николай Динков с думите, че може да се окаже герой в криминален филм. Джотолов стигнал и още по-далеч, като заплашил и семейството на Динков с това, че може да ги „продаде за органи в Украйна”, предаде "Фокус".

Марчело Джотолов беше задържан при полицейската операция "Октопод" и е последният от групата, който все още се намира в ареста. При акцията бяха арестувани и още няколко души, сред които е и бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. Задържаните са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, "пране" на пари, проституция, рекет и принуда за прехвърляне на имущество.

Според прокуратурата ръководителят на групата е именно Алексей Петров, който на 12 октомври след 8 месеца в ареста бе пуснат от съда под "домашен арест".

Софийският градски съд обаче отново остави Марчело Джотолов зад решетките. Магистратите счетоха, че е налице опасност Марчело Джотолов да извърши престъпление или да влияе на свидетели. Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в София на 5 ноември от 10 часа.