Друго последствие от студената вълна е смъртта на четирима души на Балканите - двама мъже в Босна и възрастна двойка в Сърбия, предаде БТА.

Парижкото летище "Шарл Де Гол" беше временно затворено заради обилния снеговалеж. Полетите се извършват с огромни закъснения. Френските власти поискаха от редица авиокомпании да отменят или пренасочат линиите си за днес. Тежко е и положението във Великобритания, където хиляди пътници нощуваха на "Хийтроу" и "Гетуик". Вчера летищата бяха затворени, днес са излетели само няколко самолета, съобщи bTV.

Тежките снегове наложиха отлагането на 500 полета във Франкфурт. Пистите се затварят периодично за почистване, което допълнително бави трафика. Синоптиците прогнозират още снеговалежи в идните дни.
 
Белгия отбеляза рекорд по дни с валежи от сняг през ноември и декември. През двата месеца на тази година досега сняг е валял през 18 дена. Предишният рекорд е поставен през далечната 1945 г., когато дните със снеговалежи през ноември и декември са били 16, допълва БТА. Влошените климатични условия наложиха над 1500 души да прекарат изминалата нощ на международното летище в Брюксел. Те са пътували с 18 различни полета за Лондон, но е трябвало да бъдат пренасочени към Брюксел. Доста пътници обаче не са имали Шенгенска виза. Поради това, не са могли да напуснат транзитната зона на брюкселското летище е трябвало да нощуват в него. В самия Брюксел, където снежната покривка е от 2-3 сантиметра, особени проблеми няма. Летището е отворено, общественият транспорт се движи, макар и с известни закъснения.