Караиванова беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ, ПФ, РБ, ДПС и независими, от БСП гласуваха против.

Няма да правя ревизия на предишното управление на КФН, каза новоизбраният председател на КФН веднага след като положи клетва. Караиванова коментира, че не я притеснява конкуренцията.
„Това, че съм единствен кандидат не е моя вина”, обясни тя.

Караиванова подчерта, че неин приоритет след назначаването и за председател на КФН е завършване на оценката и качеството на активите на пенсионните дружества.
„В краткосрочен план това е най-важното”, подчерта още председателят на комисията.

Тя допълни, че принципите, от които ще се води в работата си са безпристрастност и прозрачност.
„До септември трябва да имам екип, с който да работа”, каза още Караиванова.

От опозицията отново напомниха за краткия срок за подаването на кандидатури за шеф на КФН.

Парламентарната група на "БСП лява България" призова да бъде спряно изслушването на Караиванова, която беше единствен кандидат. Румен Гечев дори предложи гласуването да бъде отложено за септември, така че да може да има и други кандидати.

От БСП вече дадоха правилата за избор на комисията на Конституционния съд. Това обаче не може да провали избора в НС.

Има опит за контрол върху бъдещия преглед на активите на пенсионните дружества каза Жельо Бойчев. Той коментира, че за него остават съмненията за бъдещата работа на КФН.

„Моето усещане е, че има опит за контрол върху бъдещия преглед на активите на пенсионните дружества”, обясни Бойчев.

Според него процедурата е силна, защото получава подкрепа от всички големи икономически структури, които имат интерес в тази сфера.

„Радвам се, че БСП не беше част от договорките”, заяви депутатът.

ДПС ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова за председател на КФН, каза обаче народният представител от ДПС Йордан Цонев по време на дебатите. По думите му движението ще я подкрепи, защото моментът за финансовия сектор е важен заради стрес тестовете на банките и прегледа на небанковите институции. Той подчерта и че няма други кандидати.

ДПС обаче все още смята, че процедурата й по избор е била опорочена.

„Смятаме, че лошият маниер, с който беше наложена кандидатурата, наложи имиджови щети на кандидатката”, каза още Цонев.

Независимият депутат Георги Кадиев пък се усъмни в експертните качества на Караиванова и изтъкна, че не е уместно заместник-министър на финансите да заеме тази длъжност, тъй като ще има конфликт на интереси.

Мартин Димитров от РБ поиска Караиванова да даде своите виждания за Популярните каси и пенсионните фондове. Предложението му обаче срещна силен отпор от шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ, според която бъдещият шеф на КФН не е длъжен да се отчита пред парламента преди да е встъпил в длъжност.

Оборотите на капиталовия пазар за миналата година са около 400 млн. лева, а за тази година 300 млн. лева, каза народният представител от ГЕРБ Делян Добрев и призова Караиванова за активизиране на фондовия пазар.

„Слушах внимателно и не чух съществена критики към вас”, се обърна Добрев към кандидата за председател на КФН.

Димитър Байрактаров от ПФ призова новия шеф на КФН да се заеме по-сериозно с конфликта на интереси на фондовия пазар, защото от там идвало недоверието към него.

Вчера Менда Стоянова защити Караиванова от нападки в някои медии, за това че била изтеглила над 300 000 лв.от фалиралата КТБ и увери, че тя не е имала такива пари там.

Днес премиерът Бойко Борисов назначи на мястото на Караиванова за зам.-министър в МФ Маринела Петрова. Тя е директор на дирекция „Икономическа и финансова политика" в Министерството на финансите