Само за няколко часа в областната дирекция са получени 13 сигнала за инциденти на пътя, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На автомагистрала “Хемус” са станали пет катастрофи, на “Тракия” – четири, а на територията на Самоков, Своге, Ботевград и Елин Пелин – пет пътни инцидента.

При едната катастрофа на магистрала “Хемус” бе ранен в окото 57-годишен мъж, който е транспортиран за лечение в "Пирогов". Инцидентът е станал около 11 часа в района на тунел “Витиня”. Там два леки автомобила са се ударили, след което движещ се след тях с несъобразена скорост ТИР се завъртял и в него се блъснал “Опел Астра”. Една от хвърчащите ламарини ударила возещия се в опела пътник по главата.

Час по-късно на телефон 112 е получен сигнал за преобърнал се в крайпътна канавка на магистрала "Тракия" джип. Пристигналият на място патрул на Магистрална полиция установил, че возилото е “БМВ Х5” с италианска регистрация. Инцидентът е станал на 37-мия км в посока София и вероятната причина е несъобразена с пътните условия скорост. В колата пътували мъж и жена – турски граждани и шестмесечно бебе. Според първоначалната информация майката на бебето е ранена. Жената е транспортирана в софийската болница “Св. Анна”.

Шофьорка на лек автомобил "Ситроен С3" пък е самокатастрофирала на 16-ия км на магистрала "Тракия". Тя е возела бебето си. Според първоначалната информация майката и детето не са пострадали, но ще бъдат транспортирани в софийска болница.

От Пътна полиция призовават всички водачи да шофират внимателно и да спазват правилата за движение. Дъжд вали на територията на цялата Софийска област, пътищата са мокри и несъобразената с пътните условия скорост създава предпоставки за инциденти.

Рано сутринта пък три катастрофи станаха на международния път Е-79 между Враца и Мездра, след като ТИР, превозващ бира, спука гума и стоката се разпиля по пътя.