Сигналът за катастрофата е подаден в столичната полиция около 19.45 ч.

20-годишният младеж е шофирал „БМВ“ със софийска регистрация по булеварда в посока от Перник към София. Автомобилът навлиза в лентата за насрещно движение, като се удря челно във „Фолксваген Пасат”, шофиран от 65-годишен мъж, съобщават от пресцентъра на МВР. В резултат на сблъсъка пасатът се удря в друг „Фолксваген” с пернишка регистрация, управляван от 35-годишен мъж.

Исмет Тюркмен е загинал на място, както и возещият се до него 17-годишен пътник. 65-годишният водач на пасата е настанен във ВМА в тежко състояние, но по-късно - около 22.30 ч., е починал.

Към момента продължава изясняването на обстоятелствата около възникването на трагичния инцидент.

От МВР съобщиха още, че 20-годишният шофьор на БМВ-то е притежавал свидетелство за правоуправление от юни 2011 година, като до момента има съставени шест акта. Първият е още през 2011 г. за шофиране без книжка, следван от участие в пътно-транспортно произшествие заради неспазване на пътен знак.

През миналата година му били съставени другите четири акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, едният от които за неправилно изпреварване. Като резултат младият шофьор останал с 12 контролни точки.

Исмет Тюркмен е син на сестрата на Фатик* - Мелтем, и на Дениз Тюркмен**, който пък беше изгонен от България през 2001 г. като опасен за националната ни сигурност и му бе забранено да влиза в страната за 10 години.

Филип Найденов-Фатик (Фатик Исмет Шабан) е син на покойния Исмет Шабан Фатик, един от най-големите оръжейни търговци преди 10 ноември 1989 г. По паспорт обаче носи имената на бащата на убития президент на "Мултигруп" Илия Павлов. Фатик бе застрелян на 19 август 2003 г. в София. Името му се свързва основно с трафик на наркотици, на коли и контрабанда.

Дениз Тюркмен, чието истинско име е Дмитрий Юриевич Цхондия, е гражданин на Грузия, Словения и Сиера Леоне. Той бе изгонен от България заедно с още трима грузинци заради създадената от тях престъпна група за контрабанда с оръжие по трасето Кавказ-Западна Европа, която се е занимавала с пране на пари, изнудвания и грабежи.