Първата катастрофа, при която загина жена, стана около 9.30 часа. Това съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Благоевград.

Челният удар е бил между 18-местен микробус "Ивеко" със софийска регистрация и "Нисан Алмера" с благоевградски номера, в района на първия тунел по посока Благоевград-Кресна, уточниха от ОДП-Благоевград. На място е загинала жената, шофирала лекия автомобил. Все още няма информация за нейната възраст.

В благоевградската полиция нямаше информация за ранени при катастрофата, но БГНЕС съобщи, че четирима души са пострадали. Това са 48-годишният шофьор на буса Иван Ковачки от Самоков. Той е превозвал пътници по линията Самоков-Дупница-Сандански. С два счупени крака е 59-годишна жена, друга на 71 години е с политравма. Има и четвърта пострадала жена, която е на 70 години. Всички ранени са без опасност за живота, настанени са в МБАЛ-Благоевград.

Движението по пътя е силно затруднено и се регулира от служители на Пътна полиция, тъй като по платното има стъкла и масло.
Изясняват се причините за инцидента. Катастрофата е станала на мокър и хлъзгав път.

Само 2 часа по-късно - около 12 часа стана втора тежка катастрофа в района на Кресненското дефиле, след паметника на Пейо Яворов, съобщи "Фокус". Лек автомобил се е ударил челно в ТИР. Пострадал е шофьорът на автомобила, който е транспортиран в Спешния център в Благоевград. Оттам съобщиха, че той е в кома, интубиран е и е настанен в реанимация с опасност за живота.

В края на август заради друга тежка катастрофа движението през Кресненското дефиле бе блокирано за часове. Тогава тежко ранени бяха четирима души.

*Текстът е актуализиран към 14.30 ч.