2 челни удара пак окървавиха Кресненското дефиле

Две тежки катастрофи станаха в рамките на няколко часа в Кресненското дефиле, при които загина една жена, а петима души бяха ранени.

Обратно в новината

Коментари - 2 челни удара пак окървавиха Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазете се бе колеги и едните и другите всички сме на пътя с единия крак в гроба не бързайте няма да ни дадат медали .БОГ да ни пази всички.Дано вече ЛИНЕЙКИТЕда нямат никаква работа с един литър бензин да искарат месеца....

Да уточним и още нещо. Челният удар е след неправилно или непреценено изпреварване. Дори и на прав път никога не изпреварвайте на директна, освен ако има добра видимост и няма насрещни коли. Винаги минавайте на 3-та, защото имате мощност при изпреварването или при опасност можете да дръпнете крака и двигателят бързо забявя, за да се върнете. Направо изтръпвам, когато някой ме изпреварва 5 часа. Жената едва ли е имало кой да я научи, книжките се купуват!... Колко много като нея не знаят за мигачи, предимства, да следят приборите!... Винаги по този път стават жестоки катастрофи! Причината е, че никой не спазва скоростта и задминава при непозволени участъци! Докога ше продължава това безаконие по пътищата?! Само камери и глоби над 1000 лв ще оправят положението! Движението е адски натоварено! Няма случай поне един малоумник да не изправя косите на всички с неправилни изпреварвания и простотии!... Най-страшно е в неделя след обяд, когато баровците с много пари и малко мозък се прибират от Сандански и Гърция! Кога най-сетне КАТ ще пуснат коли без обозначителни знаци, с камери и радари и да налагат жестоки глоби и затвор?! За мен всяко изпреварване на такова място си е опит за предумишлено убийство!!!... Магистрала Струма" трябва да бъде стартирана незабавно, а не да се дават обещания за светло бъдеще!... Господин министре, произнесете се окончателно!!!

maks  nik

Абе хора, първата катастрофа е станала още когато е изобретен автомобила и се е движел с 15 км/час.

Вчера написах, по повод изказването на другаря Стратиев, че елементите от безопасността на движението не са само водачите, респективно наказването им.А има и други важни - ПЪТ И ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО.Но кой да чете и слуша, то в ДНСП са само ретроградни и послушни умници, които освен да четат заповедите на Цв.Цв.за друго не стават.Интересно дали някой от тях е посмял да каже това, което виждаме всички - трябва да се строят МАГИСТРАЛИТЕ. П.С. Тези същите умници бяха и при Миков, Петков, ..... и докато са там само ще броят жертвите, а ние ще се молим да не сме сред тях.

Да се "изпразня" и аз по темата ,ако може!? Ама мноооооооого глупости сте изписали бе колеги шофьори!!! Само да ми кажете каква друга маркировка(освен прекъсната осева линия) да му сложат на тоя огромен завой с перфектна видимост!? А тая катастрофа е предизвикана от "несъобразена с пътната обстановка скорост" - на мокър асвалт с висока скорост в завой, изхода е в насрещната лента, лошото е че и там има коли!!!

аз предлагам да се сложат постове от танковата бригата и да има знак , който да означава - "при неспазване на пътната маркировка и ограничението на скоростта МПС-то подлежи на отстрел".

семейство,образование,среда,общество - те могат да изградят личност,но и да отгледат убийци! тези ,които ни грабят и убиват, вкл. по пътищата, сме ги създали ние!

Нямаме пътища хора,нямаме и култура.Редовно пътувам през кресненското дефиле неможе толкова трафик по този път.

Втората катастрофа е типичен пример за "тъпа" маркировка. Който познава трасето в участъка около спирка " Яворов" знае, че има прекъсната линия след завоя в посока Благоевград , която продължава почти до паркинга преди моста над Струма. Трябва да си луд да маркираш така, особено през пролетта до есента при наличието на толкова много крайпътни дървета. Само през зимата има някаква видимост. Това е- вината е у пътните служби и КАТ. Колко пъти има паднали камъни на пътя - никаква реакция с дни? Само един единствен път съм забелязал служител на КАТ да разчиства след буря. А тази картинка я има след всеки дъжд. Прави са и повечето "пишещи" че постоянно се извършва неправилно изпреварване / най-вече от джипове и луксозни возила /. Иначе за магистралата какво да кажем - само комисионните са важни!

Типично за "местен" изказване!!! Това че маркировката ти разрешава изпреварване по никой начин не те задължава да го правиш бе охльо!!! Необходима е и достатъчна видимост и познаване на собствения си автомобил за да правиш тази маневра!!! С такива като теб се затвърждава мнението из цяла България да се пазим от коли с рекистрации РК, КН и Е!!!

Ти прост, сляп или обикновено си тъп като гъзз и не видя какво точно той е написал той ? Многопрофилни олигофрени като теб, дето не знаят за какво става дума и не познават участъка и се изказват така неграмотно като тебе ме изважда извън кожата ми! Какво значи "местен" бе мухльо ? аз пътувам постоянно и на всякъде и като нямаш видимост "сигурна маневра" няма! или кажи на тоя който ти чете (щото ти не можеш явно) да чете правилно или въобще не пиши!

Тоя лаф с коли РК, КН и т. н. стана много изтъркан. Точно по тоя път големите зулуми ги правят с номера С. Това обаче не е най-важното. Важното е, че идиоти от всички градове се чувстват богове! Виж, има и рима!

Моделът се казва Нисан Алмера, а не Алмейда, и не се слага в кавички.

И "Нисан" и "Алмера" се слагат в кавички - търговска марка и моделът й са това!

Съгласен съм с всички възмутени. И аз съм засичан на завой от тирове и големи камиони. Но да уточним и още нещо. Челният удар е след неправилно или непреценено изпреварване. Дори и на прав път никога не изпреварвам на директна ( освен ако има добра видимост и няма насрещни коли ). Винаги минавам на 3, защото имаш мощност при изпреварването или при опасност можеш да дръпнеш крака и двигателя бързо забявя за да се върнеш. Направо изтръпвам, когато някой ме изпреварва 5 часа. Жената едва ли е имало кой да я научи, книжките се купуват. Колко много като нея не знаят за мигачи, предимства, да следиш приборите.

и жените могат да карат..има и мъже мухльовци на пътя/опитай да караш между София и Самоков и тогава пиши

Грам култура на пътя няма.... Всеки си казва, че на него нищо няма да му се случи, щото е с нова кола, щото е отличен шофьор, и именно сега ли, и точно на него да се случи нещо- абсурдно... :) И ето го резултата... Жалко за невинните хорица, дето просто си се возят...

Трябва да се построят магистрали и тогава би трябвало челните удари да изчезнат от статистиката. Ама то някои трябва да мисли!

Като стане магистрала и махнат ограниченията, челните сблъсъци ще се преместят 5-10 метра по-нависоко от пътя.

Ако минават през Перник, Кюстендил или Благоевград пак ще си има челни удари!!! Даже в Перник дори и в насрещното да караш, пак може да очекваш некой голф да те удари отзад!

maks  nik

И там много си отидоха. Амин!

Не става въпрос за неправилно изпреварване, не и според някои медии. "Според данните на полицията загиналата жена е била сама в колата. Тя е на видима възраст около 28 години. Вероятната причина за инцидента е разлято масло по пътната настилка, което в комбинация с мокрия асфалт е довело до подхлъзването на гумите на лекия автомобил."

Защо на снимка номер 2 осевата линия е непрекъсната, а следва ляв завой?

коку

Още безсмъртни по пътищата ни...

Сега четете добре че да не пишете глупости. Първо някои от вас смее ли да каже че Е79 и конкретно кр. дефиле е "МЕЖДУНАРОДЕН ПЪРВОКЛАСЕН УЧАСТЪК" ? смешно нали ? Може ли някой да твърди че в кр. дефиле е забранено изпреварването ? хаха ... Има ли някои наблюдения как са поставени маркировките и знаците по Е79 ? Според вас , натоварено ли е движението на Е79 и имали обходени маршрути ? Айде стига са писали тия дето не знаят кво говорят.

Винете онзи крадливия министър, които присвои парите за магистралата за Гърция, която трябваше да е готова за олимпиадата 2004-та. Беше уж италианска фирма спечелила. Колко народ измря, но на този отговорност не е потърсена - докато търпим и не търсим справедливост и възмездие ще е така. Освен във форума пишете и звънете и на КАТ - те да сложат патрули и пазят от изродите изпреварващи безогледно

Винаги по този път стават жестоки катастрофи! Причината е,че никои не спазва скороста и задминава при непозволени участъци!До кога ше продължава това безаконие по пътищата? Само камери и глоби над 1000 лв,ще оправят положението.

А пък аз мисля, че ако останат по-малко неграмотните и глупаците като теб, тогава ще оправи положението!!! Първо прочети какво си написал и след това давай съвети за неща, които не разбираш! Тази дума "задминавай" във вашето село ли я измислихте, защото на български е - изпреварвам или заобикалям, за другите глупости няма и да ти казвам. А иначе нещата ще се оправят, когато има пътища, адекватни на натовареността на движението, не може да се помъкнат всички след теб, защото ти си решил да се мъкнеш като сопол, за да си избиеш комплексите.

Комплексите ги избиваш ти. Момчето ясно и точно е казало какво мисли по въпроса. Ти за какво се бориш? Да подчертаеш, че си от града и владееш правилно българския език ли. Това май не е много по темата. Отгоре на всичко е прав Жорко. Само безкомпромисен контрол и здрави глоби ще решат въпроса. Ще карат твърде внимателно като знаят какво ги чака после. Ще караме - и аз не съм цвете.

Това, че държавата не е направила качествени пътища не е причина сега да ти взима глоби над 1000лв. Глобите няма да спасят хората!

Ако ти вземат месечната заплата знаеш ли друг път как ще внимаваш със скоростта и предимството. Че и маневрите и още много подробности, като съвсем отговорно ти заявявам, че правилника масово не се познава. Нали ги гледам как карат, като изстребители. Оно научен да включва от първа до пета, после гаааааз, по-малко да натиска спирачката, по-малко да се оглежда и ако трябва да намали и осбено да спре първо натиска клаксона. Пълна бъркотия. Ако изпитите за получаване на свидетелство минаваха през КАТ незнам колко от тия водачи щяха да вземат книжка.

Движението е адски натоварено.Магистрала "Струма" трябва да бъде стартирана незабавно, а не да се дава обещания за светло бъдеще.Господин министре произнесете се окончателно.

d4

споко.. след 10 петилетки и Струма ще е готова. с 6 ленти и без завои...

Северняк съм и до скоро не бях минавал през дефилето! Интересно ми стана като минах няколко пъти в последно време през него, какво му е толкова особеното и трудно-проходимо, за което от десетилетия му се вдигат акциите??? Истината е че абсолютно нищо особено не забелязах, даже много приятен и лесен за шофиране проход ми се стори! Което ме навежда единствено на мисълта, че там концентрацията на местните т.нар. "летни шофьори" е по-голяма и за това толкова не го харесват, а всички знаем за славата и качествата на шофьорите с регистрации РК, КН и Е!!! Че те тия същите ако тръгнат през проходите "Шипка" и "Беклемето" ще настане истинска касапница!!!

като ги гледам тия как карат из дефилето, нормално да има катастрофи.

От години редовно минавам през Кресненското дефиле. Винаги съм на тръни. Няма случай поне един малоумник да не изправя косите на всички с неправилни изпреварвания и простотии. Най-страшно е в неделя след обяд, когато баровците с много пари и малко мозък се прибират от Сандански и Гърция. Кога най-сетне КАТ ще пуснат коли без обозначителни знаци, с камери и радари и да налагат жестоки глоби и затвор. За мен всяко изпреварване на такова място си е опит за предумишлено убийство.

напълно те подкрепям - е това е точно място за камери

Приятелю , прав си , но сега разни комплексари ще те нападнат с доводите , че е незаконно да бъдат снимани и им се нарушават не знам си какви измислени права .

ще подкрепя тези които са против ограничението на скороста по магистралите и над 200 си е нормално там) , но в тежки участъци като кресненското дефиле камери трябнат

Измислени права викаш, а? А дано ти се случи да видиш някой репортаж как съм набарал жена ти на дясната седалка до мен нокато ме е снимала тай камера, който ми нарушава "измислените" права!!! Е, може и да не съм аз де (не знам жена ти заслужава ли си), но ти пожелавамз такава радост, пък тогава да ти чуя пак мнението!!! Хай със здраве и по-малко олигофрения по пътищата!

Лошото е че дори и необозначени кат коли да сложат и камери олигофренията няма да спре. Просто простотията на която се учеха децата последните 20г. вече дава плодове. Аз лично редовно срещам тирове сечащи завой с висока скорост, при това натоварени, и коли също, и всичко останало за което сте свидетели и вие, не им прави впечатление само на безсмъртните... Същото е и с движението по градовете, но поне са по ниски скоростите обикновено та не ги пишат по новините чак.

аз много искам да стана такув автопатрул с моя автомобил... ще заработвам хиляди левове дневно за себе си и дурявата :> и ще ограничим своеволята и простотията на путя... все пак путищата са на всички и трябва да се суобразяваме с това! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно си прав ,колега. Най-добре е да се сложат камери по цялото дефиле и особено на завоите. Катаджиите направо да ги арестуват на излизане от дефилето.

аз предлагам да се сложат постове от танковата бригата и да има знак , който да означава - "при неспазване на пътната маркировка и ограничението на скоростта МПС-то подлежи на отстрел".