Катастрофата е станала около 15.10 ч. след Пловдив, докато Стоянов е пътувал към Бургас, съобщи пред Дир.бг депутатът от БСП Красимир Янков. Той е разговарял с колегата си след инцидента.

Димитър Стоянов е отивал на среща с избиратели в село Граматиково, Община Малко Търново, където тази вечер, заедно с водача на бургаската листа Петър Кънев, трябвало да проведат събрание за проблемите на пограничната община.

Димитър е добре, не е пострадал, но колата му е с много щети. Засякъл го е друг шофьор“, уточни Янков.

Димитър Стоянов е шофирал личния си автомобил "Опел Астра". С него са пътували сестра му и зет му, който е с две счупени ребра и е транспортиран в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. И тримата са били с колани. 

"В един момент настигнах "Хюндай" в синьо-зелен цвят. Малко преди да се изравня с него, той рязко навлезе в моето платно. Имам чувството, че може би съм бил в тази зона, в която той няма видимост. Казвам той, но не знам дали е карал мъж или жена", разказа депутатът, цитиран от "24 часа".

За да избегне катастрофата, Стоянов натиснал спирачка, от което колата му се завъртяла, разбила колчетата на магистралата и навлязла в една нива. "Хюндаят" не спрял и продължил напред.