Той допълни, че се провеждат разпити на близки на семейството, за да бъдат изяснени мотивите за трагедията, предаде Дарик.

36-годишната медицинска сестра в ДКЦ-1 в Кърджали Невджин Шефкет беше намерена мъртва в дома й, а няколко часа по-късно тялото на 7-годишния Йениз беше открито на покрива на блока, в който семейството живее, на улица "Стадионска" в областния център. Една от версиите, по която работят полицаите, е, че детето е удушено, защото е станало свидетел на зверското убийство на майка си.

Сигнал в Центъра за спешна помощ е подал 17-годишният Джунеит, който е извършил престъплението. Медицинският екип, отишъл на мястото на престъплението, се натъкнал на ужасяваща гледка - жената била с порезна рана от ушната мида през слепоочието до окото, носът й бил натрошен на няколко места, косата оскубана до скалп.

Не са били установени никакви следи от насилствено проникване в апартамента, който се намира на първия етаж на жилищния блок.

Съпругът Тамер, който бил нощна смяна в Центъра за спешна помощ, се прибрал след работа или поне завил по улицата, където живее, разказа негов колега.

Малко по-късно комшии го видели да отива да си вземе вестник от близкия РЕП.
Казал, че е сложил кафето, а семейството му още спяло. Имал намерение по-късно да разнася найлонови торбички по търговски обекти. Тъст му имал цех за производство на такива. Полицията продължава да разследва случая.