След заседание на Изпълнителния съвет на РБ председателят на СДС отбеляза пред журналисти, че ДСБ са били поканени да присъстват на Изпълнителния съвет, но не са се отзовали.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева посочи, че споразумението няма срок, но е много важно за реформаторите, за да покажат, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи "изключително устойчиво", въпреки трудности, които са имали вътре в Блока.

Тези проблеми никога не са поставяли под въпрос нашата цел - силно, дясно представителство и силно партньорство в рамките на европейските народни партии, каза Кунева, цитирана от БТА.

Председателят на ДБГ обясни, че споразумението е отворено и за индивидуално членство и може да бъде подписано от всеки, който желае в следващите три месеца.

По думите й министър Петър Москов ще го подпише, а то е вече подкрепено от проф. Тодор Танев, представител на Гражданската част от РБ. Тя призова колегите си от ДСБ също да се присъединят.

Божидар Лукарски заяви, че на Изпълнителния съвет реформаторите отново са се обединили в подкрепа на десния кандидат за президент Цецка Цачева и призовават симпатизантите си да я подкрепят. Това е първостепенна задача не само за РБ, но и за България, посочи той.

Кунева също призова за подкрепа на десния кандидат.

Вицепремиерът изтъкна, че РБ са готови за предсрочни парламентарни избори. Те не са желателен резултат, но когато трябва да се проведат, ние ще участваме и ще ги спечелим, заяви лидерът на ДБГ.

Кънев: РБ са службогонци

Реформаторският блок се е изчерпал като проект, каза междувременно лидерът на ДСБ Радан Кънев.

През последната година се оказа, смята той, че РБ може да назначи Борисов за свой шеф и да изпълни "мокрите" му поръчки.

Кънев определи бившите си колеги от Блока като платени службогонци.