След 20.30 часа участниците в традиционния антиправителствен протест се отправиха от Народното събрание към сградата на Българската национална телевизия. Те се опитаха да не допуснат премиера Пламен Орешарски да влезе в сградата на телевизията за участие в предаването "Панорама".

Полицаите бяха първоначално изненадани. След минути в района пристигнаха коли на жандармерията и един автобус със специализирани полицейски сили. (вижте видео по-долу)

Полицаите направиха кордон пред входа на БНТ, премиерът слезе от колата, обграден от няколко бодигардове на ъгъла на ул. "Шейново" и "Сан Стефано". Мина през кордона от протестиращи  и полицаи, които се смесиха. Полицията избутваше хората.

Протестиращите скандираха "Мафия", "Оставка", "Довиждане" и "Кой предложи Пеевски". Част от дошлите носеха плакати с надпис "Кой?", за да напомнят въпроса, който предизвиква остри реакции от управляващите - "Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?"

След предаването Орешарски беше изведен през заден вход на БНТ.

Около час и половина продължи традиционният протест срещу кабинета в 92-ия ден на недоволство срещу правителството. Протестиращите отново се събраха пред Министерския съвет, след което достигнаха до Народното събрание.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че към 20.00 часа протестиращите на площада пред Министерския съвет са били около стотина. 

По-рано пред Президентството се събраха на традиционен протест и подкрепящи кабинета. Те настояват за оставката на държавния глава Росен Плевнелиев.