Певецът стоя часове наред на високия 145 метра комин на ТЕЦ-а и  се заричаше, че няма да слезе, докато кабинетът не подаде оставка.

По информация на БНР Шабов е посрещнал неделното утро на комина, като с него е имало телефон и лаптоп.

След упорити разговори с психолози, човекът бе свален след 18 часа от специализиран екип, който го обезопаси.

От "Топлофикация-София" обявиха, че има пропуски в охраната на ОЦ "Земляне", която се осъществява от общинската фирма "Егида".

Игор Шабов се класира втори в телевизионния риалити формат „Гласът на България”.


Полиция осуети блокада на път край Пловдив

С плътен кордон служители на полицията и жандармерията не позволиха на протестиращи от Пловдив да блокират пътя Пловдив-Смолян.

Те спряха гражданите на няколко места по Асеновградско шосе и на кръстовището с околовръстния път, провериха документите им за самоличност и устно ги предупредиха, че блокирането на път, който е от националната пътна мрежа, е нарушение на Закона за движение по пътищата.

Недоволните 20-тина души скандираха, стоейки на банкета на пътя и искаха оставката на правителството и смяна на областния управител на Пловдив. Те се заканиха, че от понеделник ще искат оставката на директора на полицията в Пловдив, тъй като не им е позволена блокадата.

Това е второ осуетено намерение за блокада на важна пътна артерия, след като миналата неделя не бе позволено да се спре движението по автомагистрала "Тракия".

Подкрепа от българите в чужбина в 11 държави

Месец след началото на протестите срещу кабинета, днес сънародници, живеещи в чужбина, ще излязат на паралелни демонстрации под надслов ДАНСwithme Global.

Паралелен протест в подкрепа на София ще има днес в 25 града в още 11 държави - Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Торонто, Монреал, Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Берлин, Амстердам, Осло, Виена, Цюрих, Сидни и Сеул.

25 представители с плакати на всеки от протестиращи градове ще се включат в традиционния протест в София, който започва в 18,30 ч.

Целта на инициативата е да покаже, че въпреки разстоянията, българите по цял свят се интересуват от случващото се в страната.

Контрапротестът

Днес е 19-тият ден, в който се събраха стотици привърженици на правителството пред НДК. Те искат да бъде даден шанс на Орешарски да работи.

На протеста бе и Ралица на 22 години, която се появи по комбинизон и разголи гърда по подобие на снощната акция на протеста срещу правителството. В събота манекенката Таня Илиева се превъплати в ролята на Свободата, която повежда народа- сцена от картината на френския художник Йожен Дьолакроа "Свободата води народа".

Защитниците на правителството са събрали над 100 000 подписа в подкрепа на кабинета и над 5000 подписа с искане на оставка на президента.


Вашите снимки от протестите


Изпратете ваша снимка


Анкета: Ще затихнат ли протестите?