САЩ искат Съветът за сигурност да се заеме с Иран

stat
06:41  |  21 април 2017 | По света / Редактор Николай Големанов / обновено преди 14 минути
Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли
Сн.: БТА

САЩ приканиха Съвета за сигурност на ООН да даде приоритет на "изключително разрушителните" действия на Иран в Близкия изток, предадоха Франс прес и БТА.
Освен това те държат Съветът да отделя по-малко внимание на израелско-палестинския конфликт.

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли определи Иран като "главния виновник" за конфликтите в Близкия изток и се ангажира да сътрудничи със съюзниците на Вашингтон, "за да бъде накаран Техеран да спазва резолюциите на ООН".

Тя спомена като примери подкрепата на Иран за сирийския президент Башар Асад, въоръжаването на бунтовниците хуси в Йемен, обучаването на шиитски милиции в Ирак и присъствието в Ливан на подкрепяното от Техеран движение Хизбула.

"Израелско-палестинският въпрос е важен и заслужава внимание. Това обаче е въпрос, на който със сигурност не е липсвало отделено внимание тук", заяви Хейли.

"Невероятно разрушителното естество на действията на Иран и Хизбула в целия Близък изток изиска много повече внимание от наша страна. Това би трябвало да стане приоритетът на Съвета в региона", добави тя.


Последно в По света


Граматиката, Путин и морето

Науката е сила, но и политиката не се дава. И дори най-явната историческа истина няма шанс, щом насреща й поемат геостратегически интереси и страсти.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?