Целта е да са първи, когато започне обявената по закон процедура в понеделник в 9 часа, предаде БГНЕС. "Това е наша инициатива и спазваме традицията. На миналите избори пак чакахме и пак бяхме първи, което показва нашия дух, амбиция за промяна и за европейско развитие на България", заяви Владимир Ванчев.

Тази година чакаме с един ден повече, добави той. Младите хора се сменят на всеки четири часа по двама души, строго контролирани от по-старши. Изпреварени от ГЕРБ с 1-2 ч. са представителите на партия Български демократичен форум, които също чакат пред ЦИК денонощно от четвъртък. И от тази организация се борят за промяна и търсят символно значение в по-ранната регистрация, но смятат, че от ГЕРБ не водят страната към добро. Те привиждат в това управление връщане към комунизма и ДС. Петър Власев от БДФ признава, че премиерът е харизматична личност, но такива според него бяха и царя и Стефан Софиянски, но едноличните им партии са помръкнали с падането им от власт.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще внесе утре в ЦИК документите на ГЕРБ за регистрация на партията за участие в местните избори, съобщи БТА. В 9.00 часа утре от предизборния щаб ще внесат в ЦИК 22 000 подписа на граждани. Заедно с Цветан Цветанов ще бъдат заместник-председателят на щаба на ГЕРБ Цветомир Паунов и Искра Фидосова - член на щаба и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

Емануил Йорданов от Обединена Социалдемокрация чете усилено по обяд наръчник с методически указания за изборите наесен и са трети в класацията за регистрация. Той е кандидат-студент, но като ученик е участвал в политически дебати, в които се мерят уменията по риторика и смята, че си струва човек да почиракува на избори.

Сред хората имаше и един гражданин, който не пожела да бъде сниман. Той държеше в ръцете си брой на в. "Атака" . Обясни възмутено, че на пазара в "Красно село" от партията се изхитрили и подарявали вестника безплатно, но само на този, който се запише в подписката за регистрация на партията. На въпрос защо не желае да го каже пред камерата заяви, че неговата партия ще води позитивна кампания и не иска да вади некоректните трикове на съперниците си.