Той уточни, че след няколко дни ще се върне в България, защото не мисли да става емигрант. Сега осигурявам нотариално съхранението на данни, с които ще имам солидна застраховка, аз и моето семейство. Не искам да ми се случи това, което се случи напоследък на други деца, каза той, вероятно визирайки отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо.

Емил Димитров отказа да отговори на въпроса дали информацията, която има, компрометира правителството, защото ако я разкрие, тя нямало да бъде "застраховка живот" и допълни: "Нека да минат изборите и тогава ще коментирам".

Емил Димитров каза, че 100% телефонът му се подслушва, но не се боял. Много преди номинациите на ГЕРБ събрах актива и пред тях казах, че се отказвам от участие. Убедих се, че политиката е изключително мръсен спорт, затова не искам да участвам, каза още бившият депутат на ГЕРБ. Той твърди, че срещу него се води активно мероприятие.

Не мога да посоча кой го е поръчал, защото нямам доказателства, но всички партии на статуквото ужасно се уплашиха да няма обявен политически проект на протестиращите и се помъчиха да ги разбият, каза Димитров.

Бившият депутат от ГЕРБ заяви още, че последно е говорил с бившия премиер Бойко Борисов, когато е излязло решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, "за да благодари на Цветан Цветанов и Искра Фидосова". Димитров отказа да коментира какво са си говорили с премиера: "Каквото сме си казали с Борисов сме си го казали на четири очи и аз няма да го коментирам."

Нямаме нищо общо с Емил Димитров. Какво прави и как го прави той, не мога да отговоря. Това заяви ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в събота, предаде БГНЕС.

На 3 април комисията за конфликт на интереси установи, че Емил Димитров е бил в конфликт на интереси като вносител на промени в три закона - за лова и опазването на дивеча, за здравето и за тютюна и тютюневите изделия. Целта им е била финансова изгода за свързани с него компании като "Фабрика Медикет" АД, която стопанисва ловните стопанства "Шерба" и "Етрополе" и фирмата "Симеон-2" ЕООД, дистрибутор на тютюневи изделия. Решението на комисията дойде след близо едногодишна проверка и след като стана ясно, че Димитров няма да бъде кандидат за депутат в листите на ГЕРБ. Той обвини Цветанов и Фидосова, че кадруват в комисията.

Името на Емил Димитров беше свързвано последните седмици и с движението "Орлов мост", чието лице стана Христо Стоичков, но той не е коментирал темата.