До инцидентите се стигна по време на 24-часовата национална стачка, организирана за пореден път от синдикатите срещу антикризисните мерки на правителството, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
По данни на полицията най-малко 36 000 души протестират в Атина, Солун и Пирея.

Младежи изпочупиха спирки на метрото и автобусите на градския транспорт и запалиха кошчета за боклук в центъра на гръцката столица.
Първоначално полицията е задържала за разпит 20 души, като петима остават в ареста.

В протеста участват държавни служители, данъчни, митничари, чиновниците в общините и префектурите, банковите служители, работещите в частния сектор и медиите, предадоха световните агенции и местните медии, цитирани от БТА. В стачката се включиха и лекарите и работещите в болниците и спешната помощ.

Всички гръцки летища бяха затворени за вътрешни и международни полети между 12 и 16 ч., тъй като работа спряха и авиодиспечерите. Корабите по пристанищата в Гърция останаха на котва, след като синдикатът на пристанищните работници реши да се присъедини към общата стачка.
Магазините в южната ни съседка бяха затворени за няколко часа по решение на федерацията на търговците. Стачката засегна и музеите, аптеките и училищата.
В протестните действия се включиха работещите в градския транспорт и днес не се движат автобуси и тролеи.

Само електрическата железница в Атина работи от 9 до 17 ч., за да могат да бъдат превозени участващите в стачката.