Чаушев бе арестуван миналата седмица, след като чрез СРС-та било установено, че е посредничил за предаване на откуп от 25 000 евро за откраднат в столицата скъп джип на турски гражданин.

Паричната гаранция ще бъде изплатена утре и най-вероятно тогава Чаушев ще излезе от ареста, каза адвокатът му  - Калин Кънчовски. Заседанието бе закрито заради наличие на секретни материали.

Промяната на мярката на Феим Чаушев от „задържане под стража” в парична гаранция е справедливо решение, коментира пред журналисти Кънчовски, цитиран от "Фокус".
„Ако мярката е различна от задържане под стража, той не би извършил друго престъпление и не бил осуетил разследването”, посочи адвокатът.

Кънчовски и другият адвокат на Чаушев – Атанас Павлов, отказаха да коментират размера на гаранцията. Павлов посочи, че тя не е много голяма, въпреки че се определя според материалното състояние на обвиняемия.

По-рано днес, преди съдът да вземе своето решение Кънчевски заяви пред репортерите, че има тенденциозно отношение към клиента му, съобщи БНР. Той се възмути от това, че бившият заместник -министър бе оставен под стража сред задържането му, а соченият за негов съучастник Ивайло Геков бе пуснат на свобода срещу 2000 лева.
"Двама обвиняеми, едни и същи обвинения с еднакви показатели, с еднакви процесуални качества, неосъждани лица, с установена по делото самоличност. Имат семейства, по отношение на единия се взема мярка гаранция по отношение на Чаушев се взема най-тежката мярка на процесуална принуда. Тенденциозно е решението. Може би защото е ексминистър в тройната коалиция, не знам", коментира адвокатът.