Министър-председателят води с 34%, или 1567 гласа, като дори звездата на "Манчестър Юнайтед" изостава с 28%, или 1319 гласа (данните са към 12,30 ч. - бел. ред.). Зад тях, с много по-нисък резултат, остават капитанът на "Астън Вила" Стилиян Петров и вратарят Николай Михайлов от холандския "Твенте".
 
Това е първият случай, когато непрофесионалист се появява в анкетата.
Феновете могат да гласуват до 4 декември, след което екип спортни журналисти ще определи победителя от топ 10. Гласуването протича на сайта www.futbolist1.bg. Всеки може да номинира българин, който има футболна картотека.

52-годишният Борисов играе редовно с отбора си "Витоша Бистрица" в аматьорската футболна лига.

По-рано днес той заяви по bTV, че не би върнал наградата, ако спечели. "Единствено за футболист на годината няма да проявя скромност. Това не е като при художниците, на които отказах. Ето Гонзо - нека си признае, последния път доведе четири левскарчета срещу нашите тигри от  "Бистрица" и ги бихме 18:12. Той вкара 4 гола, аз му вкарах 8. Във футбола е като красотата при жената и потентността при мъжете - никой не се признава за по-слаб, няма как да се призная за по-слаб, Тигрите са голям отбор", категоричен бе Бойко Борисов.