От пострадалите четирима са леко ранени, а двама - по-сериозно, каза говорител на парижката полиция. Според радио "Франс Енфо" няма опасност за живота на по-тежко пострадалите.

Нападението е извършено в 8 ч. местно време, когато войниците са излизали от казарма на площад "Вердюн" в предградието. Шофьорът на автомобила БМВ е успял да избяга и полицията го издирва.

Кметът на Льовальоа Патрик Балкани каза, че действията на водача без съмнение са били умишлени. По думите му предградието е спокойно, обезопасено и никога не е имало инциденти.

Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли нарече "подъл акт" нападението.

"Тази сутрин към 8 часа автомобил е сгазил военни от операцията "Сантинел", патрулиращи в Льовалоа-Пере. Шестима военни от 35-и пехотен полк са ранени, от които трима по-сериозно, но без опасност за живота", каза тя.

Парли осъди "този подъл акт, който по никакъв начин не разколебава решимостта на военните да работят за сигурността на французите".

Отделът за борба с тероризма на френската прокуратура започна разследване нанападението. Разследването е “за опит за убийство във връзка с терористично деяние“, съобщиха прокурори.

Френските сили за сигурност неколкократно станаха мишени на нападения тази година. През април полицай бе застрелян на бул. "Шанз Елизе" от мъж с дебело криминално досие, който според следователите е действал от терористични подбуди.

През юни ислямист нападна полицейски пост в Париж на бул. "Шан-з-Елизе" с автомобил, пълен с газови бутилки. Той бе застрелян, а "Ислямска държава" пое отговорност за атаката. По-късно стана ясно, че нападателят от Париж е искал да замине за Сирия, но не е успял.