"Ясно е, че очакваме българските власти да изправят отговорните пред правосъдието", добави в коментар говорителят на пресконференция по повод представянето на доклада за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка, предаде БТА.
Стана ясно, че докладът за северната ни съседка е негативен.

Грей уточни, че следващият доклад за Румъния ще бъде оповестен преди края на годината, а за България - през декември тази година.

Говорителят добави по повод нашата страна, че вчера в ЕК са били приети вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Диана Ковачева и главният прокурор Сотир Цацаров.
Грей отбеляза, че според ЕК българската съдебна система се нуждае от основна реформа - позиция, изразявана неведнъж. Уверени сме, че българските власти знаят какво да направят, заяви Марк Грей.

До 15 март ще бъде изработена инструкция за взаимодействие между прокуратурата, МВР, ДАНС и НАП, за да може да се създаде работещ механизъм и да отпаднат пречките пред съвместната ни работа, каза вчера Цветанов след среща с генералния секеретар на Европейската комисия Катрин Дей в Брюксел.