"Величие" поиска оставките на председателя и зам.-председателя на парламентарната си група - Николай Марков и Виктория Василева, която е и заместник-шеф на Народното събрание. Това става ясно от официално изявление, публикувано на интернет страницата на партията. Ето какво гласи още то: 

"Във връзка със създалата се сложна политическа ситуация в парламентарната група на партия Величие, Централният съвет на партията се събра на извънредно заседание и реши:

  1. Партия Величие категорично се разграничава от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева.
  2. Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на Председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.
  3. Призоваваме останалите народни представители в парламентарната ни група също да се разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник председател на парламента от квотата на Величие.

От ръководството на ПП Величие".

Турбуленциите в партията-изненада на последните парламентарни избори не спират от първия ден в Народното събрание. Първо Марков поиска извинение от идеолога й Ивелин Михайлов, който намекна, че парламентарната им група е "пробита" след процедурно по същността си гласуване съвместно с ГЕРБ. 

Собственикът на "Исторически парк" първо се извини, но впоследствие продължи с атаките, които днес ескалираха с искането на оставката на Марков, който пък от своя страна го нарече "човек със семпъл ум". Експертът по национална сигурност обяви пред журналисти в НС, че бизнесменът е искал от формацията да гласува с "Възраждане". 

"Има записи, които предхождат нещата, за които той говори", каза председателят на ПГ "Величие" относно медийни изяви на бизнесмена от Ветрино и изрази учудване, че "член на една партия" има такива медийни изяви. "Представяте ли си член на ГЕРБ да излиза и да уволнява депутати?!", попита Марков. "Г-н Михайлов играе от много време жертвата, него всички го убиват, ако забелязвате, обаче той е мултимилионер и ходи без охрана. Аз не знам човек, който ще го убиват, и то всичките ще го убиват - мафиотите ще го убиват, Бойко Борисов, Пеевски, аз и ред други. Това е низ от убийства, които се случват. Но, забележете го, ако искате - отидете, вижте, че той е без охрана. Аз, примерно, да кажем, че нямам пари да си купя кафе... но той поне има пари да си купи охрана, но няма. Което значи, че не се чувства заплашен", коментира още Марков.

Председателят на ПГ на "Величие" заяви тази сутрин, че е възможно да се откаже от поста си. Той каза още, че не е отправял заплахи към депутати от групата.

На въпрос възможно ли е да го изключат от групата, той коментира: "Когато парламентът се управлява отвън, всичко е възможно". На уточняващо питане какво има предвид, депутатът посочи, че в групата на "Величие" има депутати, обвързани в различни финансови схеми, които не могат да взимат самостоятелно решения. Марков не изключи възможността да се откаже от председателското място на "Величие" в парламента. "Ще ви поканя всички медии да изслушате открито онова, което се случва вътре в парламентарната група", обяви той.

"Днес е ден на изпитание.

Предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците, като всички нас да решават. И да съдят.

Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават", написа сутринта Николай Марков в своя фейсбук профил.