Това предадоха световните агенции и БТА, позовавайки се на египетската генерална прокуратура. Освен подалия оставка на 11 февруари Мубарак, решението на прокуратурата засяга съпругата му Сюзан, двамата му синове Аля и Гамал и съпругите им Хайди Расех и Хадига ал Гамал.
Според правителството Мубарак се намира в курортния град Шарм ел Шейх.

На 21 февруари египетското правосъдие обяви, че е поискало да бъдат замразени авоарите в чужбина на бившия президент и близките му.

Междувременно вторият по значение лидер на Ал Кайда Айман аз Зауахири заклейми новите управници в Тунис и Египет и призова народите на тези две страни да се разбунтуват срещу тях, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, на които се позова БТА.

По думите му управлението остава в ръцете на хора на Америка, нейни агенти и войници.
За Египет той казва, че САЩ нарочно правели неясни изказвания, защото администрацията на Обама искала да види дали Мубарак ще успее да потуши протестите срещу управлението му.

"Не знам къде ще е седалището на преходното правителство - в Кайро или Виена или може би Ню Йорк?", пита Зауахири, имайки предвид египетския опозиционен лидер Мохамед Ел Барадеи, който е бивш генерален директор на базираната във Виена Международна агенция за атомна енергия.