Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в заведението "4 You" в "Слънчев бряг" на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен.

Според прокуратурата стрелбата по Очите е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов. Престъпната група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи и т.н.

От 8 юни обаче Кравата бе в неизвестност и бе обявен за издирване от Интерпол. Вчера 33-годишният Божидар Кузманов се предаде сам в полицията във Велико Търново, след което бе конвоиран до Бургас, където бе разпитан и задържан в ареста.

Прокуратурата му повдигна обвинение за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. Божо Кравата ще остане в ареста за 72 часа, след което държавното обвинение ще поиска от Специализирания наказателен съд да му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража..

В интервю пред bTV Божо Кравата бе категоричен, че Митьо Очите е организатор на престрелката в морския курорт. По думите на Кузманов, Желязков е бил с бронежилетка и още с влизането си в заведението започнал на крещи: „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя”.

Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: "Какво правиш, седни да говорим”. След това се чуха изстрели, бях на земята. Това беше една престрелка, това беше въоръжено нападение организирано от Димитър Желязков. Явно са очаквали да лежа на земята, докато ме пребият", разказа Кузманов.

По думите му той няма представа за какво е била престрелката. Божо Кравата е категоричен, че не са му искани пари от Желязков или негови хора като "такса спокойствие". Той допълни, че не е лидер на престъпна група, както считат от държавното обвинение, а „лидер на група в кухнята на ресторанта”. Въпреки че по документи се води помощник-готвач.

"Няма паркоместа, няма наркоместа. Трябва да попитаме полицията кой взриви колата на приятелката ми. Аз вярвам в моята невинност. Искам да поема отговорност към семейството ми, опитах се от дистанция, но явно не може. Все още не съм си виждал детето", допълни Божидар Кузманов.

Той каза, че през месеците, в които е бил издирван от МВР и Интерпол не е напускал пределите на страната.